Direct naar artikelinhoud
Rusland

Lid Pussy Riot, dat wellicht vergiftigd werd, ontslagen uit Berlijns ziekenhuis

Piotr Verzilov, lid van de feministische punkrockgroep Pussy Riot.Beeld AP

Pjotr Verzilov, het lid van Pussy Riot dat in een ziekenhuis in Berlijn werd opgenomen met een mogelijke vergiftiging, heeft vandaag het ziekenhuis mogen verlaten. Dat hebben de artsen meegedeeld. "De gezondheidstoestand van de patiënt is aanzienlijk verbeterd", zo klinkt het. Volgens de artsen blijft vergiftiging de meest plausibele uitleg.

Verzilov werd twee weken geleden opgenomen in een ziekenhuis in Moskou, maar al snel naar Berlijn overgevlogen voor verdere behandeling.

Verzilov probeerde een onderzoek te voeren naar de dood van drie Russische journalisten in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Volgens de punkband is er een verband tussen de vermoedelijke vergiftiging en dat onderzoek. 

De drie journalisten werden op 30 juli doodgeschoten in het Afrikaanse land, waar ze een onderzoek voerden naar een geheime groep Russische huursoldaten. Ze werkten voor een nieuwsmedium dat gefinancierd wordt door Kremlin-opposant Michail Chodorkovski.

Volgens Nadejda Tolokonnikova, Pussy Riot-militante en ex-vrouw van Verzilov, had Verzilov een dag voor hij ziek werd van een van zijn contacten in de Centraal-Afrikaanse Republiek informatie gekregen over de moorden.

Twitter bericht wordt geladen...