Diane Tirado gaf les in Amerikaanse geschiedenis aan de West Gate K-8 School in  Port St Lucie in Florida.
Volledig scherm
Diane Tirado gaf les in Amerikaanse geschiedenis aan de West Gate K-8 School in Port St Lucie in Florida. © rv

Lerares krijgt ontslag na weigering kinderen die hun opdrachten niet maakten toch een vijf te geven

In Florida is een lerares ontslagen nadat ze weigerde om kinderen die hun huiswerk niet maakten en inleverden, toch nog een vijf te geven voor de ‘moeite’. Die beslissing gaat tegen het schoolbeleid in: uit principe worden er geen cijfers lager dan een vijf gegeven. De vrouw maakte een foto van haar op het bord geschreven afscheidsbericht aan de kinderen, die al snel over de hele wereld gedeeld werd.

19 reacties

  • Ludwig VdB

    6 jaar geleden
    De enige doelstelling van al het onderwijs in het westen heden ten dage is : iedereen een diploma. Dat dit diploma waardeloos is omdat het gratis wordt weggegeven doet er niet toe en het doet er nog minder toe dat het diploma van dezen die het wel kunnen ook waardeloos is want het bewijst niet dat ze het wel kunnen. Ik heb dikwijls de indruk dat men onze volledige bevolking dommer wilt maken ipv slimmer tov de vorige generatie.
  • Louis Nelis

    6 jaar geleden
    Wat is me dat voor een flutschool?
  • mich lee

    6 jaar geleden
    Tja, er zijn in België ook scholen die geen punten meer geven (iedereen slaagt) of waar de leerlingen mee bepalen wat ze die week gaan leren. En hotel boeken werd dan als voorbeeld gegeven. Sorry, ik ken weinig volwassenen die geen hotel kunnen boeken, online of via een reisbureau. EN blijven zitten mag al helemaal niet meer.
  • Hans Plas

    6 jaar geleden
    Scholing is business, dus geld en reputatie.
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Parapluu in het onderwijs en vaak druk (chantage) van ouders met een machtige positie. Die willen enkel het "beste" (afdwingen) voor hun kinderen en voeden hen op met een grote mond zodat leerkrachten soms maar beter zwijgen en zich bij situaties neerleggen.