De kans dat je nieuw energiecontract bij je huidige leverancier voordeliger is, is klein.
Volledig scherm
De kans dat je nieuw energiecontract bij je huidige leverancier voordeliger is, is klein. © Shutterstock

Energiecontract ten einde? Nu is het ideale moment om te vergelijken

MijnenergieDe marktprijzen voor elektriciteit en gas zijn al eventjes aan het stijgen op de energiebeurzen. Het staat in de sterren geschreven dat die duurdere prijs ook aan de consument zal worden doorgerekend. Wie een contract heeft dat binnenkort afloopt, doet er dus goed aan om even te dubbelchecken of de huidige energieleverancier nog de beste voorwaarden biedt.

5 reacties

  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Een goede tip, als ze de meterstanden komen opmeten en je vermoed dat je veel zult moeten bijbetalen laat onmiddellijk je domiciliëring stop zetten, anders hallen ze ook nog eens gelijk heel dat bedrag van je rekening. Achteraf betaal je dan in stukken of ze nu willen of niet.
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Electriciteit is blijkbaar geen basisbehoefte meer als we onze regering mogen geloven gezien hier een BTW tarief van 21% wordt toegepast, ook de prijzen van de distributiebedrijven zijn peperduur. Je weet dus dat de grootste winsten naar vadertje staat gaan. De werkelijke electriciteitsprijs bedraagt slecht 1/3 van de factuur en is dus niet het grote verschil!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Waarom zouden bedrijven investeren als water en stroom niet verzekerd zijn. Maar ons wel eerst miljarden doen inleveren om hen zonder tegenverplichting cadeau te geven. En waarom zouden we F35 vliegtuigen kopen. Als ze in het buitenland onze stroomstekker uittrekken zijn we al verslagen.
  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    - Energie is een levensnoodzaak. Vadertje Staat had de verantwoordelijkheid daar voor nooit van zich af mogen schuiven! De liberalisering van die markt leide tot de hoge prijzen van vandaag en investeringen bleven uit. De staat moet voor al haar burgers zorgen en daar blijft ze ferm in gebreken. M.a.w. de mensen moeten het zelf maar uitzoeken. Wie geen krant leest en wie geen pc bezit is de pineut!
  • Jeroen Van Dijck

    6 jaar geleden
    Heb je zonnepanelen en een nul verbruik kijk dan naar de vaste kost en niet naar de kwh prijs. Waarom 50€ vaste kost betalen als het ook maar 15€ kan zijn... het verschil in kwh prijs betaal je toch niet vanwege je nulverbruik