© Boumediene Belbachir

40.000 paar schoenen en 100.000 stuks merkkleding en lingerie aan soldenprijzen te koop in Ethias Arena

De Ethias Arena in Hasselt transformeert vanaf vrijdag vier dagen lang in een shopparadijs van Torfs, ZEB en Hunkemöller. De winkelketens verenigen de krachten en beloven fikse kortingen op 40.000 paar schoenen, 100.000 stuks merkkleding en ‘super sexy’ prijzen voor lingerie en zwemkledij. De politie van Hasselt zegt geen verkeersproblemen te verwachten.

cru

Torfs: “Korting tot 70 procent”

© Boumediene Belbachir

Het is de derde maal dat Torfs, Hunkemöller en ZEB met elkaar in zee gaan in de Ethias Arena. “We zijn alle drie merken die an sich publiek kunnen aantrekken, maar het extra voordeel om dit samen te doen is een extra beleving voor klanten en het feit dat we als bedrijven kosten kunnen delen, zoals de huur van de zaal,” zegt Yves Baes, salesmanager bij Torfs. Volgens hem heeft deze formule niets te maken met concurrentie van webwinkels. “Feit is wel dat we in onze winkels elk jaar met een bepaalde hoeveelheid aan overstock zitten. En door dit soort evenementen kunnen we nog een aantal van die schoenen verkopen. Klanten mogen zich aan interessante prijzen verwachten: kortingen van 30 tot 70 procent die vergelijkbaar zijn met die van de soldenperiode.”

Torfs biedt meer dan 40.000 paar schoenen aan de komende vier dagen. Opvallend is dat Torfs dit doet met ZEB als partner, terwijl in het straatbeeld Torfs en JBC wel eens buren willen zijn. “Dat klopt, en dat is ook nog altijd een goede samenwerking. Maar we hebben enkele jaren geleden aan JBC voorgesteld om als partner in deze verkoopweekends mee te stappen. Ze hebben toen besloten om dat niet te doen. Vorig jaar is er van hen de vraag gekomen om alsnog mee te doen, maar aangezien we nu al samenwerken met ZEB is dat niet meer mogelijk.”

Hunkemöller: “Slipjes aan 2 euro”

© Boumediene Belbachir

Op zoek naar een nieuwe beha, slip of bikini? Hunkemöller zegt ‘supersexy’ aanbiedingen mee te nemen vanaf 2 euro. Zoals? “Voor 2 euro kan je bij ons accessoires kopen, zoals verlengstukken voor een beha of push up pads. Maar er zijn ook slipjes te koop aan 2 euro,” zegt Dominique Dens, voor Hunkemöller verantwoordelijke voor de outlets. “Het is ook een goed moment om te kijken naar bikini’s,” vult ze aan. “Ook die zijn nu heel voordelig geprijsd. Alles wat we hier verkopen is aan 70 tot 80 procent korting.”

Opgelet: er zijn geen paskamers beschikbaar. “Daarom raden we klanten aan om eerst even in onze winkels langs te komen voor een gratis fitting: zo ken je meteen de exacte maten.”

ZEB: “100.000 stukken kleding”

Kledingwinkel ZEB pakt 100.000 stuks merkkleding mee, te koop van 0,5 tot 30 euro.

(Lees verder onder de foto)

© Boumediene Belbachir

De retailexpert: “Samenwerken is slim”

Retailexpert Jorg Snoeck van Retail Detail geeft inzicht in zijn boek ‘Future of shopping’ waarom dit soort acties gebeuren. Hij ziet meerdere aanleidingen. Het veranderende klimaat is er daar één van. ”Kijk naar vorig jaar: toen hebben we een heel lange zomer gehad. Dan zit je daar met je warme winterschoenen en mantels: kapitaal dat niet beweegt. En dus moeten winkels andere manieren vinden om dat verkocht te krijgen. Niemand wil in de val van H&M trappen, de winkelketen die op een bepaald moment aan 4,3 miljoen euro kleding op het schap had liggen. Op zo’n momenten bloed je als winkel. Daarnaast is er de verstedelijking. In kleinere tussensteden is te weinig trafiek, maar je zit daar wel met je vaste winkelpunten die geld kosten aan huur en personeel. En als mensen gaan shoppen in de grotere steden, krijgen ze een pak meer prikkels. Wie schoenen wil kopen, loopt eens bij Torfs binnen, maar ook bij Brantano. In die zin is dit soort outletverkopen tussen verschillende partners heel slim. Je verkoopt er je overstock mee aan een weliswaar mogelijk kleine winst, maar het levert cashflow op. En door samen te werken met verschillende soorten winkels gaat een klant meer impulsaankopen doen. Wie schoenen koopt, koopt mogelijk ook een hemd en een beha.”

Politie Hasselt: “Geen extra maatregelen, wel stand-by”

Bij de outletdagen van JBC enkele weken geleden, slipten de wegen aan Centrum Zuid in Houthalen compleet dicht door de grote publieksopkomst. In Hasselt verwacht de politie geen problemen. Dat zegt woordvoerster Dorien Baens: “Dat is onze ervaring in het verleden met dezelfde evenementen in de Ethias Arena. Het voordeel is dat er voldoende parkeerplaats is. En de uren dat mensen naar de kermis gaan of naar de Ethias liggen voldoende uit elkaar. We blijven uiteraard wel stand-by. Mocht er toch iets fout lopen, dan sturen we een ploeg om het verkeer te regelen.”

Praktisch: U kunt gaan shoppen op vrijdag van 10 tot 20 uur, zaterdag en zondag van 10 tot 19 uur en maandag van 10 tot 16 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer