BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Historische dubbel voor junior Evenepoel: hij wint ook WK-wegrit op geweldige wijze ondanks een valpartij waarbij hij anderhalve minuut verloor

De historische dubbel is een feit. Remco Evenepoel kroonde zich vandaag tot wereldkampioen in de wegrit bij de junioren. En hoe. Zélfs een valpartij, waar onze landgenoot 1’26” verloor, legde een nieuw huzarenstukje niet in de weg. Een verbluffende remonte. Na de triomf in de tijdrit een nieuw hoogtepunt in zijn prille carrière.

117 reacties

  • Jan Van den Bergh

    6 jaar geleden
    Renners worden ook getest in de sportlabo's , Gino Denil .
  • Tony Dekeukelaere

    6 jaar geleden
    hopelijk geen 2e Frank VDB !!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Met een 52x14 kan je in de wedstrijd de wattages van de profs niet duwen, Lenny Van den Bergh. Je moet aan een hoger tempo rond draaien om 50km/uur te rijden. En hij kan dat langer dan de anderen. Daarom zou hij ook een hele goed pisterenner zijn. Waar men met een vaste pion rijdt en souplesse belangrijker is dan pure macht, behalve in de spurtnummers. En het verklaart ook waarom hij een goede tijdrijder is.
  • Guido Mangelschots

    6 jaar geleden
    Het is te hopen dat hij later in de politiek gaat , hij doet tenminste wat hij zegt !!!
  • Walter De Vuyst

    6 jaar geleden
    Men moet geen oude koeien uit de gracht halen , natuurlijk werd er vroeger doping genomen in de wielerpelotons . Wat echter ook wetenschappelijk bewezen is , de inname van doping heeft geen enkele invloed op de lichamelijke prestaties . De laatste jaren is het wielrenner zuiver , wat men ook moge beweren .