Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) ontmoet een werknemer van Iris Group.
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) ontmoet een werknemer van Iris Group. © BELGA

Francken: "Veel vluchtelingen wachten op een job. Extra economische migratie? Slecht idee"

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft vandaag in Evere een bedrijf bezocht dat niet alleen mensen van zestig verschillende nationaliteiten in dienst heeft, maar ook nog eens negentien vluchtelingen tewerkstelt. Tijdens het bezoek zei Francken dat hij het voorstel van Agoria en VOKA West-Vlaanderen voor economische migratie niet ziet zitten: "We gaan geen laaggeschoolde niet-Europeanen binnenhalen, als we zoveel vluchtelingen hebben die wachten op een jobaanbod".

37 reacties

  • Walter Mertens

    6 jaar geleden
    Francken nu is het geen tijd om grapjes te maken . VB gaat er u uit kegelen . of u gaat naar VB . aan u de keuze . VB is u schijnheilige gedoe beu nu . VB geeft je een kans . VB of dada
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Vroeger zei men "de auto is mijn vrijheid" maar nu zitten we met de grote dichtheid op de wegen met z'n allen in de shit. Zo zal dat ook eindigen met de dichtheidsbevolking anno 2030. Onze beleidsmensen willen overbevolking bewust niet zien want iedere kop is voor hen een stem en elke stem geeft ze macht.
  • Richard Roose

    6 jaar geleden
    Ik vertik het om nog te stemmen voor partijen die nog MEER immigratie willen.
  • jintha peeters

    6 jaar geleden
    en wss krijgt links weer de schuld nu ook al hebben ze al jaren de bevoegdheid niet meer alleen blauw en oranje hebben die gehad en die zitten nu in deze slechte regering ooit
  • An Vanden Bossche

    6 jaar geleden
    De wetgever is nog steeds niet in staat om het onderscheid te maken tussen migranten die de kar mee helpen trekken en migranten die op de kar komen zitten.