Burgemeester van Oostende en minister van Staat Johan Vande Lanotte (sp.a).
Volledig scherm
Burgemeester van Oostende en minister van Staat Johan Vande Lanotte (sp.a). © BELGA

OPINIE: "Schaarste is de schuld van de regering, niet de gezinnen. Hen nog eens extra belasten is schandelijk"

"Ik zou niet meer praten of schrijven over politiek op het federale niveau, maar de reactie van mevrouw Marghem in het energiedebat dat ze «zal vechten als een leeuwin voor iedere megawatt", verplicht me te reageren, stelt Oostends burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a) donderdagavond.

111 reacties

  • John Dhondt

    6 jaar geleden
    Hahahaha Vandelanotte De pot verwijt de ketel dat hem zwart ziet !! Electrawinds gepluimd met bedrijfjes van zoon en dochter lief en nu spreken dat de regering schuldig is Staatssteun, investeringen versluizen daar zijn ze goed in hé. Verhofstadt verkoopt alle energiebedrijven naar Frankrijk. Incompetente zakkenvullers, teveel regeringen, teveel immigratie alles gaat naar de knoppen in Belgie.
  • paul van gorp

    6 jaar geleden
    De politici hebben ons voor de zoveeste keer verkocht. Maar onze minister "zoekt naar elektriciteit" ... sympathiek hé
  • Werner Cerisier

    6 jaar geleden
    Ook van de regeringen met de socialisten.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    De familie die Electrawinds in handen had en bestuurde was of is nog een N-VA familie, vanaeken jokke. Vergeten te vermelden. Het zilverfonds was een goed plan om reserves aan te leggen voor de vergrijzing. Maar de er op volgende regeringen staken niets in de doos en haalden er uit wat er al in zat. Waar zijn die noodzakelijke reserves nu, onder deze rechtse regering. Die lost dat nu gewoon op door in te hakken op de pensioenen en je te laten werken tot je dood valt.
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Kernenergie afbouwen is niet slecht. Kernenergie afbouwen zonder alternatief, dat is slecht. Als land zelf niet genoeg energie kunnen opwekken en afhankelijk zijn van bv. Nederlandse gascentrales , dat is slecht. Dat Nederland en Frankrijk overschot hebben en België een tekort, dat is slecht. Dat Nederland en Frankrijk hun energie aan België duurder zullen verkopen dan in eigen land, dat is slecht. Dat Johan Vande Lanotte denkt de gewone mens iets te kunnen wijsmaken, dat is slecht.