Davinia Vanmechelen stoot met PSG makkelijk door naar achtste finales Champions League

Paris Saint-Germain heeft zich donderdag ten koste van het Oostenrijkse Sankt Pölten vlot geplaatst voor de achtste finales van de Champions League bij de vrouwen. Het won met 2-0, nadat het eerder in Oostenrijk met 1-4 was gaan winnen. Red Flame Davinia Vanmechelen speelde de hele wedstrijd voor de Parijzenaars.

De Landense Vanmechelen stond links in de Parijse aanval, maar de doelpunten waren van ploegmaats. Marie-Antoinette Katoto (61.) opende middenin de tweede helft de score, Melike Pekel (84.) verdubbelde die in het slot.

Woensdag al wisten Davina Philtjens en Heleen Jaques zich met Fiorentina te plaatsen voor de achtste finales. De Italianen gingen met 0-2 winnen bij het Deense Fortuna Hjorring, nadat ze ook de heenwedstrijd al met 2-0 hadden gewonnen. Lana Clelland (15, 25.) maakte beide doelpunten. Philtjens speelde de hele wedstrijd, Jacques bleef op de bank.

Tessa Wullaert en Manchester City zijn al uitgeschakeld. City ging thuis met 0-2 onderuit tegen Atlético Madrid, nadat de heenmatch op 1-1 was geëindigd. Silvia Meseguer (4.) opende vroeg de score, Ludmila Da Silva (45+1.) maakte er net voor de pauze 0-2 van. Wullaert viel in aan de rust, maar kon het tij niet keren.

De loting voor de achtste finales gaat door op 1 oktober. De wedstrijden zelf worden afgewerkt op 17/18 oktober en op 31 oktober en 1 november.