Marc Coucke verdient 125 miljoen euro aan verkoop van biotechbedrijf dat kanker wil uitroeien

© Photo News

Het investeringsfonds Droia heeft het biotechbedrijf Tusk Therapeutics voor 655 miljoen euro verkocht aan het Zwitserse Roche, dat meldt De Tijd. Passeert onder andere langs de kassa: aandeelhouder Marc Coucke.

jvh

Het merendeel van de verkoop van Tusk Therapeutics gaat naar oprichter Luc Verelst, hij strijkt tot 300 miljoen euro op. Voor Marc Coucke, aandeelhouder van investeringsfonds Droia en ook rechtstreeks investeerder in Tusk Therapeutics, kan de deal ruim 125 miljoen euro opleveren.

Droia werd opgericht met als doel kanker uit te roeien. Tusk Therapeutics, opgericht in 2014, werkt aan een behandeling waarin het immuunsysteem zich tegen de kankercellen keert. “Onze T-cellen worden door kanker onderdrukt, waardoor ons immuunsysteem niet meer genoeg werkt en de kankercellen gaan woekeren. Met onze therapie nemen we een rem weg, zodat het immuunsysteem zich weer tegen de kanker kan kanten”, aldus onderzoeker Luc Dochez.

De therapie is nu klaar om op patiënten te worden getest. Maar omdat dergelijke tests bijzonder duur zijn, wordt het bedrijf verkocht aan de farmareus Roche. Die legt meteen 70 miljoen euro op tafel, naarmate de experimentele behandeling levensvatbaar blijkt, wordt er meer betaald.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen