De Italiaanse minister van Economische Ontwikkeling Luigi Di Maio.
Volledig scherm
De Italiaanse minister van Economische Ontwikkeling Luigi Di Maio. © AP

Italië laat begrotingstekort stijgen tot 2,4 procent van bruto binnenlands product

Italië laat zijn begrotingstekort in 2019 stijgen tot 2,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat hebben minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini en minister van Economische Ontwikkeling Luigi Di Maio deze avond aangekondigd. Het is aannemelijk dat de nieuwe begrotingskoers op Europees protest zal stuiten, aangezien Italië een van de landen met de hoogste overheidsschuld ter wereld is. 

5 reacties

  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    Beter zo dan uitdelen aan wie eigenlijk al kan sparen en begroting toch niet met klein overschot Waar wie op pensioen is zogezegd iets meer krijgen maar plots buiten de barema's van verhoogde tegemoetkoming vallen en in laagste belastingschijf dus betalen!!
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    hoogste overheidsschuld ter wereld, en VS dan? EU zal nu wel gaan protesteren omdat deze regering niet links is en enkel voor de gewone man in de straat
  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Het volgende land dat we uit het moeras mogen trekken. Dan zullen ze wel klaar staan en zeggen hoe sympathiek ze de EU vinden.
  • Michel de Coorebyter

    6 jaar geleden
    Hop naar Grieks scenario?
  • Peter Van de Velde

    6 jaar geleden
    De eurozone aan uw (l)aars lappen is het beste wat je kan doen om je land er in bepaalde opzichten terug levenslucht in te blazen. Belastingverlaging en een eerlijke sociale zekerheid is toch iets waar men hier enkel over kan dromen met al onze marionetten die aan de pijpen dansen van de EU. Groot respect Italië! Dat heb je natuurlijk met rechtse regeringen...aandacht voor eigen volk!