© Margo Tilborghs

VIDEO. Treinreizigers drie uur vast door kapotte wagon

De werkweek begon voor veel treinreizigers in mineur. Een kapotte goederentrein blokkeerde drie uur lang het treinverkeer. De NMBS legde bussen in om iedereen op zijn plaats van bestemming te krijgen.

Margo Tilborghs

Een goederentrein viel maandagochtend rond 7.30u stil tussen het station in Essen en dat van Wildert en blokkeerde zo het treinverkeer tussen Roosendaal en Antwerpen. De lange sliert wagons stond enkele uren stil en zorgde zowel op de spoorlijn zelf als aan de spoorwegovergang in de Heikantstraat voor problemen.

“De goederentrein is in panne gevallen tussen overweg 55 en 56”, zegt de onderstationschef van Antwerpen Centraal. “Een heel ongelukkige plaats, want daardoor moest het autoverkeer omrijden. Reizigers, onder wie heel wat scholieren, zaten vast. We hebben ze op de hoogte gehouden met het omroepsysteem.”

“Het gaat inderdaad om een goederentrein die is stilgevallen”, bevestigt Bart Crols, woordvoerder van de NMBS. “De reden is mij niet bekend. Het leverde vertragingen tot meer dan een uur op tussen Essen, Antwerpen en Brussel en voor de Beneluxtrein. Omstreeks 10u is de trein kunnen verderrijden en is het treinverkeer weer op gang gekomen. De Beneluxtrein reed tot Roosendaal en kon België niet binnen. Daarom werden er bussen ingelegd.”

Lees dinsdag meer in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER