© Ichi

Trend: zo draag je een ruitjesprint

De fashionable najaarstrend die dit jaar helemaal terug is? Ruitjes! Vergeet de typische jaren ’90-look, zo draag je een ruitjesprint!

cityfashion

Combineer met sportieve items

Een ruitjesprint maakt je outfit al snel klassiek en preppy. Je look iets minder gekleed maken? Sportieve items als een grafisch T-shirt, een paar sneakers of jeans brengt een ruitjespatroon in balans.

Een vleugje kleur

Ruitjesprint zien we dit najaar vooral in neutrale basiskleuren als zwart, grijs of bruin. Een flinke dosis kleur kan dus zeker geen kwaad. Kobaltblauw, dieprood of fel groen? Hoe feller, hoe beter!

Mix ’n match met andere prints

Een ruitjesprint combineren met een ander type print? Doen! Een kledingstuk met ruitjesprint past perfect bij klassieke streepjes of een speelse luipaardprint. Je hoeft er alleen voor te zorgen dat er minstens één kleur van beide prints dezelfde is en dat de prints zelf niet té groot zijn.

Tussenseizoens-weer: zo heb je het niet te koud (of te warm)

© Vila

Te fris voor een zomerjurkje en te warm voor een wollen trui? De overgang van zomer naar herfst kan soms voor keuzestress zorgen. Met deze tips heb je het niet te koud of te warm tijdens het tussenseizoen!

Laagjes, laagjes, laagjes

Het geheim van een perfecte tussenseizoens-outfit? Laagjes! Begin met een warme basislaag (een basic topje bijvoorbeeld) die je eventueel nog kan uitdoen. Kies vervolgens voor een iets lossere (ondoorzichtige) blouse, die is warmer dan een T-shirt, maar frisser dan een sweater of truitje met lange mouwen. Regenachtig of sterke windkracht? Een trenchcoat is de perfecte match voor Belgisch weer. Toch iets te fris? Een leren vestje, blazer of perfecto houdt je warm zonder dat je dikste winterjas uit de kast hoeft.

Laat jeans links liggen

Jeansbroeken hebben vaak een dikke vezel waardoor ze snel te warm worden én heel traag drogen wanneer je terecht komt in een onverwachte plensbui. Het alternatief? Een chino of broek met brede pijpen: die droogt sneller en ademt een stuk beter. Draag je liever een rok, kies dan voor een midi-rok, die kun je makkelijk dragen zonder panty.

De juiste schoenenkeuze

Open schoenen mogen terug in de kast en om je lange laarzen te dragen moet je nog even geduld hebben. Welke schoenen wel perfect zijn voor het tussenseizoen? Enkellaarsjes, sneakers of lage veterschoenen. Welk type je ook draagt, met leren exemplaren speel je altijd op safe. Tijdloos, regenbestendig, warm en toch ademend? Check!

Platte schoenen niet elegant? Wel met deze tips!

© Fratelli Rosetti

Hoge hakken een must voor een stijlvolle, elegante look? Helemaal niet! Met een paar simpele stijltips zijn jouw platte schoenen even Carrie Bradshaw-proof als naaldhakken.

Sneakers

Sneakers doen even goed hun werk als een paar stiletto’s. Kies voor een laag uitgesneden model met een platformzool: dat geeft je benen enkele centimeters extra, inclusief het comfort van een platte schoen. Tip: draag je sneakers onder een cropped skinny jeans, broek met brede pijpen of een midi-rok of jurk!

Enkellaarsjes

Platte enkellaarsjes elegant dragen? Volgens Hilde van schoenenwinkel Maury te Knokke kies je best voor een hoger model dat niet te strak zit rond je been of een kort paar dat nét op je enkel stopt. Bij enkellaarsjes is ‘contrast’ belangrijk. Een strakke skinny wordt in evenwicht gebracht met slouchy laarsjes terwijl fijne enkellaarsjes een mooi contrast vormen met een zwierig, volumineus rokje. Stoere biker boots of boho suède laarsjes combineer je best met een panty in dezelfde kleur, zo lijken je benen langer.

Loafers

Je loafers op een elegante manier dragen? Rol de pijpen van je jeans op of kies voor een korter model, want je enkels moeten zoveel mogelijk vrij zijn. Je benen zet je nog extra in de kijker door voor een een iets stoerder paar met platformzool te kiezen: zo lijken je enkels smaller. Een doorzichtige panty is een no-go, een opaque exemplaar past veel beter bij dit type schoen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer