HLN
Volledig scherm
© HLN

"Voor ziekenwagen, druk 1": West-Vlamingen krijgen keuzemenu als ze hulpdiensten bellen

"Voor ziekenwagen of brandweer, druk 1. Voor politie, druk 2." Wie vanaf 1 oktober in de provincies West-Vlaanderen en Namen een noodnummer belt, zal die keuze moeten maken. Dat meldt de FOD Binnenlandse Zaken. Op basis van de resultaten van het testproject zal in de komende maanden beslist worden of het systeem naar het hele land moet worden uitgebreid.

10 reacties

  • pierre de smet

    6 jaar geleden
    Er zal ergens een enveloppe onder tafel doorgegeven zijn om deze software te mogen installeren
  • Danny Govaerts

    6 jaar geleden
    Weten ze daar niet dat er oudere hulp nodig kunnen hebben . En bellen met een GSM waar ze het toetsenbord niet van kunnen vinden eenmaal ze hun nummer gevormd hebben .. Zijn ze daar echt zo stom dat ze de oudere bevolking in de steek laten... Zeker het idee van een Jupie met een smartphone ....die geen raad heeft gevraagd aan zijn ouders.
  • Ronald Van Beneden

    6 jaar geleden
    Op wat trekt dat? Weer een nutteloze besparing. maatregel die bij ouderen enkel extra doden tot gevolg zal hebben Trouwens hebben mijn schoonouders nog zo een toestel met een kiesschijf. Druk 1 waar staat dat knopje?
  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Wel begrijpelijk als het over West-Vlamingen gaat. Naar het schijnt gaan ze ook een dergelijk project starten in Limburg, daar gaat men een half uur eerder moeten bellen dan dat het ongeval heeft plaatsgevonden. NB: ik woon in Kortrijk :p.
  • Patricia Meule

    6 jaar geleden
    Er gaan veel mensen sterven, als je nu op je alarm duwt gaat de lijn automatisch open en hoort de operator wat er gebeurd, men weet binnen de minuut wie je bent, ik ben daar ook dankbaar om, maar nu moet dit dus technologisch, modern en met een nummer, tegen dat je binnen bent is het te laat.