© AP

Niets dan lof voor Australische die ondanks zware brandwonden finisht in Hawaï

De Australische Turia Pitt, die levensbedreigende brandwonden opliep tijdens een race, heeft de Ironman in Hawaï volledig uitgelopen. De Ironman Hawaï wordt beschouwd als de zwaarste triatlon ter wereld.

mawe

Het lichaam van Turia Pitt is voor 65% bedekt met brandwonden. Die liep ze op tijdens een race, wanneer ze ingesloten werd door een bosbrand. Dokters vertelden haar dat ze nooit meer zou kunnen deelnemen aan een wedstrijd, na de ultra-marathon van 2011 in West-Australië.

Zo’n 200 operaties later kon ze toch de 226 kilometer afleggen op de Ironman in Hawaï. In 14u, 37 minuten en 30 seconden legde ze 3,8 kilometer al zwemmend af, 180 kilometer al fietsend en 42 kilometer al lopend.

“Door mijn brandwonden kan ik mijn eigen lichaamstemperatuur niet regelen, dus moet ik enkele aanpassingen maken of mijn uitrusting op andere manieren gebruiken,” zei de Australische vorige maand. Tijdens de triatlon had ze speciale remhendels, aangepast aan de zware letsels aan haar handen. Ze had ook een speciale uitrusting aan om met de extreme hitte en luchtvochtigheid om te gaan. “Ik heb verkoelende mouwen en witte pakjes nodig, zodat ik niet oververhit.”

Na het zware incident met de bosbrand, verbleef Pitt 864 dagen in het ziekenhuis om te herstellen. Ze maakte een comeback in de Ironman Australië in mei. “Deelnemen aan de Ironman heeft me doen beseffen dat ik letterlijk alles kan doen waar ik mijn zinnen op zet,” zei ze op haar eigen blog.

Het verhaal wordt gedeeld op sociale media. De atlete krijgt niets dan lof. “Je blijft verbazen en inspireren,” schrijft iemand op haar facebookpagina. “Een prachtig rolmodel” en “een prachtig voorbeeld van wat iemand kan bereiken door hard te werken en te geloven in jezelf. ”

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten