Christine Blasey Ford tijdens de hoorzitting.
Volledig scherm
Christine Blasey Ford tijdens de hoorzitting. © REUTERS

"Niet alle vrouwen reageren hetzelfde op seksueel geweld, dat betekent niet dat het hen niets doet"

“Kan je ons vertellen wat voor een impact de gebeurtenissen hebben gehad op jouw leven?” Dat was een van de eerste vragen tijdens de hoorzitting over het seksueel wangedrag van Kavanaugh. De vraag was gericht aan Christine Blasey Ford, de eerste vrouw die het wangedrag aankaartte. Maar zijn alle slachtoffers in staat om de gevolgen van seksueel geweld te benoemen? En zijn die voor iedereen hetzelfde?

8 reacties

  • diane colman

    6 jaar geleden
    Ik geloof die truttebel niet dat je 35 jaar kunt rondlopen en normaal studeren met een verkrachting dan nog in dronken staat en nu nog slikken van ingehouden verdriet daar geloof ik niet in.
  • LUCIENNE VANDORMAEL

    6 jaar geleden
    Misogynie 101: mannen die melding maken van 30 jaar oude seksuele aanranding door priesters zijn dapper. Vrouwen die melding maken van 30 jaar oude aanranding zijn leugenaars!!!
  • Vanessa Vandesande

    6 jaar geleden
    Wat zijn de mannen hier toch alweer overtuigd van "hun" gelijk. Moest verkrachting en sexueel geweld een misdaad zijn die eerder en veel meer mannen overkwam dan vrouwen (en ik beweer hier niet mee dat het hen niet overkomt), het strafrecht zou er nogal anders mee omgaan...
  • Frank Daels

    6 jaar geleden
    Ik geloof geen bal van wat die truttebel vertelt. Bovendien, 35 jaar wachten vooraleer je iemand aanklaagt .... waar gaan we naartoe ...
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Ik vind het heel raar dat er zelfs na 35 a 40 jaar pas een klacht komt of is er mss met geld geschoven door andere partijen? Dit potje stinkt en nog geen beetje.