Erdogan toont het rabiagebaar, een symbool van de Egyptische Moslimbroeders. Een aanhanger beantwoordt dit met de Grijze Wolven-groet, een teken dat wordt gebruikt door Turkse ultranationalisten.
Volledig scherm
Erdogan toont het rabiagebaar, een symbool van de Egyptische Moslimbroeders. Een aanhanger beantwoordt dit met de Grijze Wolven-groet, een teken dat wordt gebruikt door Turkse ultranationalisten. © Twitter

Protest in Berlijn: Erdogan toont teken van Moslimbroeders tijdens omstreden staatsbezoek

BuitenlandDe Turkse president Recep Tayyip Erdogan is gisteren aangekomen voor een tweedaags staatsbezoek aan Duitsland. Al meteen na zijn aankomst zorgde de president voor ophef toen hij het rabiateken toonde. Het opvallende gebaar, waarbij hij vier vingers in de lucht hield en zijn duim op zijn hand liet rusten, is een symbool van de Egyptische Moslimbroeders. Dat schrijft BZ Berlin. Het staatsbezoek zorgt voor onrust in verschillende wijken van Berlijn.

14 reacties

  • Leopold Vanhoof

    5 jaar geleden
    En dat wordt door 'n Europees land ontvangen terwijl hij duizenden onschuldigen opsluit en de Koerden hun recht op zelfbeschikking ontzegt en hen als terroristen behandeld. Europa kan beter uit elkaar vallen dan hem toe te laten tot de Europese Gemeenschap.
  • Tom Wauters

    5 jaar geleden
    Merkel moet weg. Die gaat de geschiedenisboeken ingaan over de ondergang van Europa. Wat is de verborgen agenda. Ik begin schrik te krijgen als persvrijheid ook in Duitsland aan banden kan gelegd worden door die gek uit Turkije.... ondertussen slaapt iedereen voort in Europa...
  • kurt helskens

    5 jaar geleden
    Met zijn goedkope hotels investeert de toerist in zijn eigen ondergang. Wegblijven is de boodschap
  • Polutnik Ronald

    5 jaar geleden
    Is er dan geen scherpschutter die het aan durfde op hem te schieten . Zo'n dictator moeten weg van de wereld , door zo van die dictators is er steeds oorlog en geen vrede op aarde .
  • Jeroen Deschrijver

    6 jaar geleden
    Duidelijk gekomen om te provoceren. Duidelijk gekomen om ambras te komen zoeken.