Traangas en waterkanon ingezet tegen woedende brandweermannen, 1 agent gewond

Tijdens de ambtenarenbetoging is het aan het begin van de Wetstraat tot schermutselingen gekomen tussen brandweermannen en politieagenten. Een vriendelijk gebaar om elkaar de hand te gaan schudden ontaardde toen de oproerpolitie aankwam. Bij de schermutselingen raakte een agent gewond aan het hoofd. Ongeveer 10.000 manifestanten waren sinds 11.30 uur op de been om de nieuwe regeling van de ziektedagen aan te klagen.

228 reacties

  • Serge Vanlandewyck

    5 jaar geleden
    Het zijn altijd diegenen die al een mooi loon met allerlei voordelen hebben , die staken en de boel op stelten zetten . Ga is in de privé sector kijken , bij een kleine onderneming , waar je nog moet werken voor je loon . Daar heeft men nog nooit gehoord van ziektedagen opsparen, welke clown heeft dat ooit goedgekeurd ?
  • Leon Maes

    5 jaar geleden
    “Voor ons is dit een minister die zeer moeilijk tot niet bereikbaar is, nooit deelneemt aan vergaderingen en alles afschuift op medewerkers en administratie”. De ideale minister van ambtenarenzaken dus..
  • Saadia Sellak

    5 jaar geleden
    Dit gebeurt normaal gezien alleen in een dictatuur. De beide ministers laten zien dat zodra ze verkozen waren ze alle democratische regels aan hun laars lappen. Lof voor de brandweer en politie die levens redt. De oproerpolitie kan niks verweten worden, die jongens moeten alleen orders opvolgen. De beide ministers laten duidelijk zien dat ze geen respect hebben voor de burgers. Dictators in een democratie.
  • Natascha VERCAUTEREN

    5 jaar geleden
    "Zeker omdat ze amper misbruik maken van de ziektedagen." Maw,ze maken er dus wel misbruik van,al is het "amper".
  • Robbie Mocsnik

    5 jaar geleden
    Is dat niet triestig...de politie moet juist samen met de politie tegen de regering prostesteten tegen de regering.beseft jullie wel dat de regering jullie uitlachen met jullie domheid en kan op zo'n manier tweedracht zaaien. Heel dom.heel dom volk !!