© Politie MeWi

Burgemeester Somers neemt opnieuw auto van roekeloze twintiger in beslag

Voor de tweede keer in een week tijd heeft Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) vandaag een auto van een roekeloze bestuurder in beslag genomen. De voorbije drie weken kreeg de politie een tiental meldingen over gevaarlijk rijgedrag van de 20-jarige jongeman. Onder andere van bewoners uit de wijk Galgenberg.

Sven Van Haezendonck, Theo Derkinderen

Sinds april dit jaar werd de bestuurder van de Mercedes al negen keer op de bon geslingerd voor een resem overtredingen. "Onder andere van roekeloos rijgedrag tijdens autoloze zondag, snelheidsovertredingen en gsm-gebruik achter het stuur", zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek.

Een patrouille merkte het voertuig vandaag op aan de Battelsesteenweg en ging over tot controle. De 20-jarige bestuurder werd samen met zijn auto overgebracht naar het commissariaat. Daar werd de wagen voor onbepaalde tijd bestuurlijk in beslag genomen door de burgemeester.

“Blijkbaar was mijn signaal van vorige week niet voldoende voor deze man. Want ook nog de afgelopen dagen bleef het voertuig roekeloos door onze stad rijden. Zo onder andere eergisteren in de wijk Galgenberg. Het moge duidelijk zijn, chauffeurs die zonder plichtsbesef achter het stuur van hun wagen kruipen, krijgen met mij te maken. Ik duld het niet dat inwoners en bezoekers van onze stad in gevaar worden gebracht door zulke roekeloze chauffeurs", vertelt Somers.

Bewoners van de wijk Galgenberg in Mechelen-Noord overhandigden begin deze week nog een petitie aan de burgemeester. Daarmee klaagden ze de overdreven snelheid in hun buurt aan.

Lees ook: Bewoners Galgenberg organiseren petitie: "Vroeg of laat gebeuren er ongelukken"

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER