De 23-jarige Coppens, dochter van een Belgische vader en een Nicaraguaanse moeder, werd op 10 september opgepakt in de stad Leon. Ze wordt beschuldigd van "terrorisme" en "het bezit van vuurwapens" en verscheen vorige week een eerste keer in de rechtbank voor een hoorzitting.
Volledig scherm
De 23-jarige Coppens, dochter van een Belgische vader en een Nicaraguaanse moeder, werd op 10 september opgepakt in de stad Leon. Ze wordt beschuldigd van "terrorisme" en "het bezit van vuurwapens" en verscheen vorige week een eerste keer in de rechtbank voor een hoorzitting. © RV

Reynders dringt aan op consulaire bijstand voor gearresteerde Belgische studente in Nicaragua

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft vandaag in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York de zaak van de gearresteerde studente Amaya Eva Coppens aangesneden in een gesprek met de Nicaraguaanse minister voor Nationaal Beleid Paul Oquist. De vicepremier drong aan op consulaire bijstand en inzage in het dossier.

2 reacties

  • Voets Paul

    6 jaar geleden
    waarom moet de Belgische overheid weer problemen oplossen die deze vrouw zelf heeft veroorzaakt ?
  • Jose Van Hauwaert

    6 jaar geleden
    Wie zijn gat verbrand miet op de blaren zitten. Zou men in België ook moeten hanteren als leidraad ipv politiek correct te willen zijn.