Chaos in Palu, waar door de tsunami verscheidene huizen werden weggespoeld. Ook een winkelcentrum en moskee raakten zwaar beschadigd.
Volledig scherm
Chaos in Palu, waar door de tsunami verscheidene huizen werden weggespoeld. Ook een winkelcentrum en moskee raakten zwaar beschadigd. © REUTERS

Al minstens 384 doden na aardbeving en verwoestende tsunami in Indonesië: voorlopig geen Belgische slachtoffers

BuitenlandDoor de vloedgolf van anderhalve meter hoog die het noordwesten van het Indonesische eiland Sulawesi vrijdagavond heeft getroffen, zijn volgens de autoriteiten zeker 384 doden gevallen en meer dan 500 gewonden. Gevreesd wordt dat er nog veel meer slachtoffers zijn, ook langs de kusten buiten de stad. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er voorlopig geen Belgische slachtoffers.

13 reacties

  • ROBERT GERTS

    6 jaar geleden
    Stuur alle “vluchtelingen” verplicht naar ginder om te helpen! Die mensen ginder vragen geen geld en hebben geen iphone!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het zal nog wel even duren vooraleer Indonesië onder water ligt, Gaston FOUBERT. Het zijn reusachtige eilanden die ontstaan zijn uit vulkanisme met enorme vulkanische bergketens. Zelfs op Celebes is het hoogste punt 3478 m.
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    En de meest afgelegen gebieden hebben ze nog niet kunnen bereiken.Het aantal slachtoffers zal no stijgen!
  • Miguel Leboucq

    6 jaar geleden
    Tja, als je op de meest geologisch actieve plaats op aarde woont....
  • Bart Ji Sieuw

    6 jaar geleden
    Romain,Indonesië ligt op de "Ring of fire'.Aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zijn in deze "Ring" veel voorkomend Was altijd al zo.