© BFM

© BFM

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Belgische man probeert Nederlandse agent aan te rijden: klemgereden in Brecht

In Nederland heeft een 22-jarige man uit Erpe-Mere vrijdagmiddag tot twee keer toe geprobeerd om met zijn wagen een agent aan te rijden. Na een achtervolging werd de bestuurder opgepakt in Brecht. Dat meldt de Nederlandse politie.

inke

De feiten speelden zich af in het Nederlandse Numansdorp. Een motoragent die bezig was met een verkeerscontrole maande op een bepaald moment ook de Belgische bestuurder aan om te volgen. De man gaf daaraan geen gehoor en ging er met hoge snelheid vandoor.

Een andere motoragent zag de auto aankomen rijden en zette de achtervolging in. Een vrachtwagenchauffeur bood hulp aan en zorgde dat de gevluchte bestuurder moest afremmen. De motoragent kwam hierdoor voor het voertuig te rijden en de verdachte bestuurder probeerde daarop op de agent in te rijden. Die zag zich genoodzaakt om te schieten, maar ook dan stopte de verdachte niet, hij week uit en ging ervandoor.

Een eind verder probeerde de bestuurder nogmaals de motoragent aan te rijden. Daarna reed hij met hoge snelheid richting ons land. Op de E19 ter hoogte van Brecht kon de wagen klemgereden worden. De Belgische politie verleende bijstand bij de actie.

De 22-jarige man uit Erpe-Mere en zijn 24-jarige passagier uit Haaltert werden aangehouden. De politie van Rotterdam onderzoekt de zaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER