RV
Volledig scherm
© RV

Palestijnen naar Internationaal Gerechtshof tegen verhuis VS-ambassade naar Jeruzalem

BuitenlandDe Palestijnen hebben een klacht ingediend bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag tegen de verhuis van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem. Dat heeft het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken in Ramallah meegedeeld. De VS zouden met die beslissing het internationaal recht geschonden hebben.

7 reacties

  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Heel juist Fons, maar hier leest men dat niet in de media.
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Israël noch Amerika moeten Hamas criminaliseren: Hamas is al per definitie een criminele, terroristische organisatie. En Israël sluit de Palestijnen niet op: Israël beveiligt enkel zijn grens tegen de terreur van Hamas. De Palestijnen kunnen trouwens wél weg: als Egypte zijn grens met Gaza open zou stellen. Maar Egypte doet dat niet, want geen enkel ander land uit de regio wil Hamas-terroristen op zijn grondgebied.
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    Eén van de pijlers van de Israëlisch-Amerikaanse terreur is juist om Hamas te criminaliseren. Dan hebben ze automatisch altijd gelijk: land roven, kinderen van twaalf jaar doodschieten, een heel volk in een gigantisch concentratiekamp afzonderen, ontelbare VN-resoluties negeren enz. alles in naam van de veiligheid.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Zolang Hamas daar de plak zwaait moeten Israël & bondgenoten geen duimbreed toegeven.
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    De USA begaat de grootste misdaden in de wereld en erkent niets behalve als het hun straatje past.