ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Britten zien toekomst Groot-Brittannië somberder in dan bij referendum: geen akkoord zou economie zwaar raken

Zes maanden voor de brexit zien de meeste Britten de toekomst van hun land somberder in dan bij het referendum van twee jaar geleden. Dat blijkt uit een gepubliceerde peiling in opdracht van de nieuwszender Sky News. Van de bevraagden is 56 procent van mening dat het verlaten van de Europese Unie zwaardere gevolgen zal hebben dan wat ze bij de stemming dachten. Slechts 9 procent gaat uit van een betere toekomst, en 26 procent veranderde zijn mening niet.

12 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Als landen opnieuw onderlinge handelsakkoorden kunnen afsluiten volgens aanbod en vraag en kwaliteit leveren zonder verantwoording af te moeten leggen aan de E.U., kan elk land meer winst boeken dan nu. Een verenigd Europa lijkt wel een ideologie op zich. De UK gaat dat goed doen. Mark my words.
  • Leo Mariën

    6 jaar geleden
    Het water staat de UK werkelijk aan de lippen en ze beseffen het. Indien ze uit de EU stappen dan moeten ze alles opnieuw gaan onderhandelen, datgene wat ze vandaag reeds hebben. Nu is het pond gekoppeld aan een stabiele sterke Euro. Belangrijk(?) vraag dat maar eens aan de gewone man in Turkije Robert de Reu. Sedert 2010 is de gewone man daar 80% van zijn koopkracht kwijt. Wij 2% per jaar.
  • Vincent De Wolf

    6 jaar geleden
    Abdelmalik: klopt als een bus doch de EU is noch sterk noch verenigd. Duitsland heeft zich verrijkt aan de EU, EU-politici zijn wazig voor wat betreft de EU versus de regios of EU vs. Europeanen. Interne EU loonstandaarden, levensstandaarden en sociale voorzieningen zijn na ettelijke tientallen jaren nog steeds niet gelijk tussen de verschillende leden etc. Neen, het enige nuttige is de eengemaakte markt en zelfs daar schort het aan.
  • Abdelmalik Malik

    6 jaar geleden
    Wat sommige hier precies niet begrijpen Is dat de wereld volledig veranderd is,wat vroeger hier werd gemaakt in Europa en de VS wordt nu elders ook gemaakt dus heb je meer concurrentie en Is een sterk verenigd Europa juist belangrijk om te concurreren met de rest van de wereld
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    EU wil verhinderen dat elk land afzonderlijk zou kunnen akkoorden afsluiten, nu zal het daar toch op uit draaien want anders is Belgie wel goed gezien