Minder manifestanten dan verwacht bij protest tegen Erdogan in Keulen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij een van de grootste betogingen tegen het bezoek van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in het Duitse Keulen zijn afgelopen voormiddag heel wat minder mensen aanwezig dan verwacht. In plaats van de verwachte 10.000 manifestanten, kwamen volgens schattingen van het Duitse nieuwsagentschap DPA rond de middag ongeveer 1.000 mensen bijeen. De politie gaf vooralsnog geen cijfers. De Turkse president is aangekomen in Keulen voor een bezoek van meerdere uren. Hij woont de officiële opening van een moskee in de Domstad bij. Voor de beveiliging van de stad is een van de grootste politiemachten in de geschiedenis van Keulen ontplooid.

De Turkse delegatie is volgens een prominent lid wel ontgoocheld over de steun van de stad voor de opening van de moskee. De Keulse autoriteiten hadden een gepland evenement buiten de moskee afgezegd, omdat uitbater Ditib geen gepast veiligheidsconcept voor de verwachte mensenmassa had voorgesteld. Nu kunnen enkel genodigden de moskee in.

Gisteren had ook een rechtbank in een stad bevestigd dat de protestmars tegen Erdogan niet zoals gewenst door de stad mocht trekken. De manifestatie kan plaatsvinden op een site, ver van de moskee. Een beveiliging van de manifestatie is niet mogelijk, zo klonk het.

Bron: Belga