Erdogan bij de inhuldiging van de moskee in Keulen, de grootste moskee van Duitsland.
Volledig scherm
Erdogan bij de inhuldiging van de moskee in Keulen, de grootste moskee van Duitsland. © REUTERS

Erdogan opent grootste moskee van Europa en "wil meer islamitische gebedshuizen zien in Duitsland"

DuitslandDe Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft bij de inhuldiging van de 'Centrale Moskee' in Keulen gezegd dat hij meer dergelijke gebedshuizen wil zien in andere Duitse steden. De Centrale Moskee in Keulen is de grootste van de Europese Unie en biedt plaats aan 1.000 mensen. Het complex wordt geflankeerd door minaretten van 55 meter hoogte. Erdogan noemde zijn staatsbezoek aan Duitsland "een heel succesvol bezoek in een heel kritische periode".

148 reacties

  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    @Benny Van den broeck, wat je zegt klopt, maar: 1. Subsidies aan kerken, vergeet het, integendeel, ze moeten belasting betalen. - 2. Buiten de kerk mag je je niet uiten als gelovige, laat staan mensen tot het christelijk geloof bekeren - 3. Een staatsplaats als pratikerende christen kun je vergeten. - 4. Er mogen geen kerken bijkomen. M.a.w. in alles het tegenbeeld van wat hier mag en kan.
  • Anita Billen

    6 jaar geleden
    Hopelijk gaan die Duitsers hier niet op in. Er zijn al veel te veel moskeeen in heel Europa en dat moet echt stoppen.Wat heeft die Erdogan in Duitsland of elk ander Europees land zijn wil door te drijven.
  • Benny Van den broeck

    6 jaar geleden
    Geloof mij maar in Turkije zijn er meer kerken als moskeeën, want ik ben regelmatig in turkije voor mijn job en ik verblijf in verschillende deelgemeenten van Istanboel.
  • Erwin VD

    6 jaar geleden
    Dat hij zijn moskeeën in Turkije uitbouwt en niet hier! Maar eigenlijk begrijp ik die Duitsers niet! Eerst mag hij het land niet in voor zijn verkiezingen te promoten, maar voor de opening van een moskee mag hij dat dan wel! Zo zie je , dat de politici schrik hebben van de moslims!
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    @ Jozef Nagels, streven naar een volledige gelijke behandeling van alle levensbeschouwingen/religies is een contradictio in terminis (een platte bol, een verlichte schaduw). Het is inherent aan de meeste godsdiensten dat tegengestelde opvattingen bestreden moeten worden met het ijzeren of het geestelijke zwaard. Alleen in een dictatuur kunnen, zeg maar moeten, religies vreedzaam naast elkaar leven.