Leider Westerlo gaat de boot in tegen Beerschot Wilrijk

Westerlo heeft zaterdag op de achtste speeldag van de Proximus League een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen Beerschot Wilrijk. De Ratten kwam in ‘t Kuipje winnen met 1-2. In de stand behoudt Westerlo (13 ptn) voorlopig zijn leidersplaats, Beerschot Wilrijk nadert wel tot op één punt.

De thuisploeg begon furieus met een bedrijvige Kurt Abrahams. De man-in-vorm had nauwelijks tien minuten nodig om de score te openen met een geplaatst schot vanuit de tweede lijn. De reactie van Beerschot Wilrijk bleef niet uit. Noubissi rondde na 25 minuten een voorzet van Brogno af met een raak schot in de verste hoek, 1-1.

Westerlo was de bovenliggende partij, maar halfweg de tweede helft klommen de bezoekers toch op voorsprong. Van den Bergh (68.) rondde met het hoofd een rommelige fase voor het Kempense doel af, 1-2. De thuisploeg vocht voor wat het waard was, maar er werd niet meer gescoord.

Later zaterdag kan Lommel (12 ptn) Westerlo voorbijsteken in het klassement. De Noord-Limburgers ontvangen om 20u30 KV Mechelen.