Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Antwerpse politici willen extra maatregelen na slechte score luchtkwaliteit

CurieuzeNeuzenUit het project CurieuzeNeuzen Vlaanderen blijkt dat Antwerpen nog steeds slecht scoort op vlak van luchtkwaliteit. De hoogste gemiddelde stikstofdioxideconcentratie in een stadscentrum werd opgetekend in Antwerpen, en op 31,5 procent van de meetlocaties binnen de Antwerpse Singel werd de EU/WGO-grenswaarde overschreden. Zowat alle partijen zijn het eens dat bijkomende maatregelen noodzakelijk zijn.

29 reacties

  • Marc Puystiens

    6 jaar geleden
    Ik vind het toch raar. Volgens onderzoek is onze luchtkwaliteit sedert de jaren 80 altijd maar beter geworden, en toch laten ze ons het tegenovergestelde geloven. Raar. Idd de laatste diesels met bleu technologie stoten minder vuil uit dan de laatste benzinewagens.
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    En weederom liegt men over de dieselwagens van de laatste generatie , ze stoten geen fijn stof meer uit wt wel , schepen, vliegtuigen en de oude rommel van de lijn .
  • erik deloof

    6 jaar geleden
    kan maar beteren als de wever weg is
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Men laat cruise schepen toe tot in de binnen stad een reportage toonde hoe vervuilend deze wel zijn met hun zware fule 1 boot is goed voor 1 miljoen auto's maar zij hebben geen vignet nodig ? op de ring kan je de roetdeeltjes proeven want stadswagens hebben geen airco nee je moet in de zomer met je raam open rijden om het houtbaar te houden zoveel doen de verantwoordelijken voor hun mensen hun burgers
  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    Misschien eens uitrekenen hoeveel al die bootjes tesamen de luchtkwaliteit zoal beïnvloeden.