© GOYVAERTS/GMAX Agency

Weer geen zege voor Lierse Kempenzonen op eigen Lisp

Het blijft voor Lierse Kempenzonen nog altijd wachten op een eerste competitiezege op het eigen Lisp, nadat de Pallieters zaterdagavond tegen Dender bleven steken op een 2-2 gelijkspel. Vermeiren en Buyens scoorden voor de Lierenaars.

Kurt Guldentops

Coach René Trost behield het vertrouwen die de elf die één week eerder verantwoordelijk waren geweest voor de stuntzege bij Virton. En dus bleef Francesco D’Onofrio in de ziekenboeg en startte Augusto Da Silva opnieuw op de bank. Dender van zijn kant was met een magere 2 op 12 naar Lier afgezakt en zocht op het Lisp een eerste zege.

Dat deed overigens ook de thuisploeg na twee eerdere gelijke spelen in eigen huis tegen Knokke (1-1) en FC Luik (0-0). Lierse Kempenzonen begon ook nog vrij aardig met een afgeblokt schot van Buyens, maar bij de eerste tegenstoot van de bezoekers was het wel meteen bingo. Rowell verstuurde een verre bal naar Cocchiere, die panklaar legde voor Arenate. De Pallieters leken ferm aangeslagen van die vroege opdoffer en mochten zich gelukkig prijzen dat verder onheil uit bleef. Verslycken zag geen graten in een dubieuze charge van Schops op M’barki in de zestienmeter en zag ook handspel van Nelissen door de vingers. Pas na het halfuur kregen de Lierenaars toch eens een opstoot. Een subliem hakje van Kuijlaars bracht het leer tot bij Molenberghs, wiens voorzet door Vermeiren naast werd gekopt. Maar de scherpschutter van de Pallieters sloeg op slag van rust alsnog toe door een hoekschop van Kuijlaars staalhard binnen te buffelen met het hoofd.

Huizenhoge kans gemist

Met dat extra toetje op zak mocht Lierse Kempenzonen de tweede helft induiken en jacht maken op een eerste thuiszege. En de bevrijdende tweede goal bleef niet lang uit. Molenberghs dreigde eerst nog van op afstand, maar kort daarop was het bingo. Een afgeblokt schot van Kuijlaars vond de voeten van Buyens als bestemming en die werkte beheerst in de hoek. Maar die bonus gaf Lierse Kempenzonen alweer veel te simpel en al te snel uit handen. Te gemakkelijk deed Schops een hoekschop cadeau, al te vlot mocht Arenate in doel knikken na mistasten van Geens. De thuisploeg had opnieuw werk op de plank liggen, maar de beste mogelijkheid was nog voor Cocchiere. Hij kopte van dichtbij naast. Lierse Kempenzonen wroette en kreeg via Da Silva nog een huizenhoge kans voor de voeten, maar hij mikte de voorzet van Schops naast. Geens redde in blessuretijd zelfs nog de meubelen bij een laatste poging van Cocchiere. En zo moest geel-zwart alweer vrede nemen met een puntendeling in eigen huis.

LIERSE KEMPENZONEN: Geens, Schops, Bastiaens, Wils, Nelissen, Janssen, Buyens, Boulaouali (76’ Meeus), Molenberghs (68’ Da Silva), Kuijlaars (85’ Maus), Vermeiren.

DENDER: Gies, Hias, Buysens, Vervoort, Nys, Rowell, Houdret, Arenate, Cocchiere, M’barki (83’ Odimboleko), Van Vaerenbergh (91’ Arthur).

DOELPUNTEN: 10’ Arenate 0-1, 45’ Vermeiren 1-1, 56’ Buyens 2-1, 64’ Arenate 2-2.

GELE KAARTEN: geen.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Verslycken.

TOESCHOUWERS: 3.500.

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws