Onbekenden gooien steen door raam supportersbus Antwerp

Onbekenden hebben zondagavond een steen door het raam van een supportersbus van Royal Antwerp Football Club gegooid. Het incident gebeurde volgens supportersclub Classics ter hoogte van café Op De Meir aan de Liersesteenweg in Emblem.

sare

Doordat de bus een dubbeldekker is merkte de chauffeur niet op dat er een steen tegen het raam vloog, het projectiel belandde namelijk tegen de vooruit op de verdieping van de dubbeldekker. “De chauffeur is doorgereden”, vertelt iemand van de supportersclub. “Pas toen mensen naar beneden kwamen om te melden wat er gebeurd was wist men beneden van de schade.”

De politie van de zone Zara (Zandhoven, Ranst), op wiens grondgebied de feiten zich afgespeeld zouden hebben, was maandag nog niet op de hoogte. “Er is bij ons geen melding gedaan”, zegt commissaris Danny Dewulf. In de omgeving van café Op De Meir werd wel extra toezicht gehouden na afloop van de wedstrijd. De bussen met Antwerpsupporters werden, aangezien de wedstrijd onder de combiregeling viel, ook begeleid door motards van de politie.