Dodentol aardbevingen en tsunami in Sulawesi loopt op tot 1.200: "Vrees voor duizenden doden"

De dodentol van de zware aardbeving en de daaropvolgende tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi (Celebes) is opgelopen tot 1.200 dodelijke slachtoffers. Dat melden lokale media onder verwijzing naar de nationale politie. De Indonesische autoriteiten hebben dat nog niet bevestigd. De nationale rampenbestrijding sprak tot nu toe van 832 doden. Verwacht wordt dat de dodentol zeker nog zal oplopen. De Indonesische vicepremier Jusuf KallaIn vreest voor duizenden doden. Intussen zijn er ook plunderingen aan de gang op het eiland.

15 reacties

  • Jose Van Hauwaert

    6 jaar geleden
    Leila. Laat Allah en zijn aanhangers dan maar dringend geld sturen of gaan helpen...oh nee, het zijn weer de Westerse landen die in een moslim land gaan helpen. Hebt u het ooit ander om meegemaakt Leila?
  • Dick van Aggelen

    6 jaar geleden
    Het tsunamiwaarschuwingssysteem heeft gefaald, mensen lopen nog gewoon bij de kust en auto's rijden nog op de weg langs de kust. Toch sterkte voor de nabestaanden.
  • Elle Devee

    6 jaar geleden
    Vreselijke ramp. En met al de kennis en wetenschap due we hebben heeft het tsunami alarm niet gewerkt. Toch weeral iets om vragen bij te stellen. Sterkte aan de nabestaanden.
  • Timothy Goossens

    6 jaar geleden
    Kracht van een tsunami is alles verwoestend. Veel sterkte aan mensen daar
  • jozef van riel

    6 jaar geleden
    Tja Steven. Er is wel een verschil in omvang van tsunami! Alhoewel het voor de slachtoffers even eg is natuurlijk, 1 dode of tientallen. Mar bij van 2004 waren er +230.000 !! doden en enorme verwoestingen. Hier slechts (sic) 1.000!