© Tumble 'n Dry

Zo zijn je kids in 1-2-3 aangekleed

Je kinderen snel in de outfit krijgen die jij in gedachten had? Zo krijg je het voor elkaar!

cityfashion

Verdeel de kleerkast per seizoen

Hoe minder onbruikbare kleding er in hun kast hangt, hoe sneller je een outfit bij elkaar hebt. Verdeel de kleren eerst per seizoen en verdeel ze vervolgens zoveel mogelijk per categorie (broeken bij de broeken bv.) in plaats van per kleur. Zo bespaar je niet alleen tijd, ook de typische ‘ik wil mijn zomerjurkje dragen’-driftbui is hiermee verleden tijd.

Kies (en onderhandel) de avond voordien

Kostbare tijd besparen tijdens drukke schooldagen? Kies de avond voordien hun outfit - ondergoed en sokken inclusief - en hang hem al klaar. 's morgens tegenstrubbelingen vermijden? Laat je oogappel zelf één item uitkiezen. Zodra ze naar de lagere school gaan, kun je hen de volledige outfit zelf laten uitkiezen en verder onderhandelen indien nodig. Zet de schoenen die bij hun outfit horen altijd klaar langs de deur.

Kies voor simpele basics

Net zoals bij ons zijn basics onmisbaar in hun garderobe. Ze lossen niet alleen moeiteloos het ‘ik weet niet wat ik moet aantrekken’-probleem op, ze passen ook nog eens bij alle andere items. Snel de deur uit? Kies dan voor basics die makkelijk aan te trekken zijn. Moeilijke ritsen en knopen zijn nefast, sweaters, jeans in stretchstof, leggings en schoenen met klittenband zijn ideaal.

Zo vind je de ideale boekentas

© Jeune Premier

Je oogappels zullen het niet graag horen, maar het nieuwe schooljaar staat bijna voor de deur. Een stevige boekentas is dan ook een must. Zo kies je het juiste exemplaar!

Let op de afmetingen en het gewicht

De ideale boekentas? Daar passen natuurlijk al hun spullen in. Kies voor een model dat zeker genoeg ruimte heeft voor een A4-kaft, dan ben je zeker van je aankoop. Als je weet dat een boekentas niet meer mag wegen dan 10% van het lichaamsgewicht, spreekt het voor zich dat je best voor een licht model (met versteviging aan de onderkant) kiest. Het perfecte materiaal? Dat hangt van je voorkeur af! Leer gaat langer mee, nylon is dan weer bestand tegen regenbuien.

De perfecte trolley

Willen jouw kids liever een trolley? Volgens Annick Hulsmans, zaakvoerder van Savanna Lederwaren te Zonhoven, hou je best met een paar dingen rekening. Heeft de school veel verdiepingen? Kies dan voor een model waarbij je de wieltjes kan afnemen. Verder dien je er op te letten dat de wieltjes zo geplaatst zijn dat ze niet tegen de kleren schuren om vlekken of slijtage te vermijden.

Extra aandachtspuntjes

Kijk of het model recht genoeg kan hangen aan de schouders van je kind om ergonomische redenen. Een boekentas met twee brede, verstelbare riemen zorgt ervoor dat de last zo dicht mogelijk tegen het lichaam kan aansluiten (en verkleint zo de kans op rugklachten). De draagriemen zijn idealiter minstens 50 cm lang zijn en ter hoogte van de schouders minimum 4 cm breed.

Verder kies je best ook voor een boekentas met minimaal 2 onderverdelingen. Zo kunnen ze het gewicht wat verdelen (de zwaarste boeken steken ze best in het compartiment dat zich het dichtst bij de rug bevindt). Dubbelcheck of er genoeg aparte vakjes aanwezig zijn zodat ze ook kleinere spullen gemakkelijk terugvinden. Controleer tot slot of de boekentas gebruiksvriendelijk genoeg is. Ingewikkelde ritsen en sluitingen die niet vlot sluiten is niet wt je kinderen nodig hebben als ze 's morgens snel moeten vertrekken.

Deze vier kledingstukken voor je kinderen zijn wel de investering waard

© Tumble'n Dry

Aan sokken hoef je natuurlijk geen fortuin uit te geven, maar stevige schoenen en dito jeans mogen dan wel weer wat meer kosten.

Een goede regenjas

Een goede regenjas is een must deze tijd van het jaar. Ga voor kwaliteit met een exemplaar dat volledig waterafstotend is (het Belgische weer valt nooit te vertrouwen) en een gebruiksvriendelijke rits van degelijke kwaliteit. Hoe je dit weet? Kijk naar de tanden van de rits: die moeten perfect aansluiten en glad liggen. Verder moet de stof van de rits stevig genoeg zijn en moet de sluiting zo dicht mogelijk bij de laatste tand geplaatst zijn, anders heb je kans dat er continu stof tussen kruipt.

Tip: investeer in een jas in een kleur die je makkelijk kan combineren.

Comfy sneakers

Aan schoenen voor je kinderen geef je sowieso best wat meer geld uit. In de eerste plaats omdat een goede pasvorm met een stevig hielstuk essentieel is om de voeten te ondersteunen. Ten tweede is ook het materiaal belangrijk. Schoenen uit leer zijn niet alleen duurzamer en makkelijker waterafstotend te maken, ze zorgen er ook voor dat de voeten voldoende kunnen ademen. Kies je voor exemplaren met rubberen neus en zool, dan kun je er op vertrouwen dat ze ook slijtvaster zijn. Van een paar sneakers met deze eigenschappen heb je dan ook gegarandeerd het langst plezier!

Een warme trui

Koude schooldagen? Een gezellige trui of sweater houdt je kleine spruit lekker warm. Op een rokje, jurkje of jeans, een trui valt eindeloos te combineren. Een exemplaar uit degelijk materiaal zoals dik katoen of wol voorkomt de kans op vervelende pluisjes na heel wat wasbeurten.

Tip: kies voor een maat en model waarbij er nog genoeg ruimte over is voor een T-shirt of truitje met lange mouwen.

Een stevige jeans

De perfecte maat, de juiste wassing en voldoende comfort vraagt nu eenmaal om een investering. Kies voor een iets dikkere vezel, dat verslijt minder snel dan een dunne jeansbroek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer