Gwendolyn Rutten van Open Vld.
Volledig scherm
Gwendolyn Rutten van Open Vld. © Belga

Open Vld wil enkel nog verbruik in energiefactuur, maar geen btw-daling

Om de energiefactuur te doen dalen, pleit Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten ervoor die factuur uit te zuiveren en enkel nog het verbruik er in op te nemen. De btw op elektriciteit doen dalen van 21 naar 6 procent, ziet ze niet zitten. "We gaan niet holderdebolder in één keer honderden miljoenen toveren", verklaarde Rutten in De Zevende Dag op Eén.

118 reacties

  • ETIENNE BOECKX

    5 jaar geleden
    Hoe schijnheilig kan een mens zijn geen btw vermindering is geen eerlijke taks op energie ! Maar haal andere onkosten uit de energiefactuur ! Wij zullen die verplaatsen naar een andere factuur voor de kleine man TAXSHIFT weet je wel !
  • Daniel Van Wonterghem

    5 jaar geleden
    Als de distributie kost daar af gaat dan betaal je ook daar geen BTW meer op dus valt er ook een groot deel van de BTW weg. Maar zoals al gezegd is het is wel haar Partij die de boel verkocht heeft tot zelfs de gebouwen toe die ze nu met lange huurcontacten terug huren met het gevolg dat er huur betaald word voor gebouwen die leeg staan.
  • Guido dyck

    5 jaar geleden
    Maar na de verkkiezingen komt alles terug en duurder.'Gewoon doen' burgertjes pesten
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Rutten wil de btw niet holderdebolder van 21 naar 6% laten zakken maar hem destijds holderdebolder van 6 naar 21% brengen was geen enkel probleem. En zeggen dat OVLD de partij is die bij iedere verkiezingen belastingverlaging aankondigt. PS: Wie is eigenlijk staatssecretaris voor administratieve vereenvoudiging? Kan die de factuur niet overzichtelijker maken?
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De BTW verlagen in het zicht van verkiezingen zijn sossen-praktijken. Dat hebben ze de vorige keer gepresteerd, maar toch de verkiezingen verloren. De kiezers zand in de ogen strooien keert zich uiteindelijk tegen u.