VIDEO. Ouders van Lola (16) geëmotioneerd: hele gemeente komt samen om zwaargewond meisje te steunen

Zo’n tweehonderd vrijwilligers en ontelbaar veel Boutersemnaren deden mee aan de benefietactie ‘Boutersem vecht voor Lola’. Het werd een Vlaamse kermis van formaat.

Ruben De Keyzer

LEES OOK. Vader van aangereden Lola (15): “Rijden mocht 85-jarige dader nog, maar voor de cel was hij te oud. Dat kan toch niet?”

De gemeentelijke feestzaal, de basisschool en het Sport'O'Droom werden omgetoverd tot een prachtige kermis. Alle opbrengsten gaan integraal naar Lola. Het zestienjarige Chiromeisje werd levensgevaarlijk gewond toen ze werd aangereden in het Nederlandse Bergeijk, waar ze op kamp was. De familie, erg geëmotioneerd door de hoge opkomst, laat weten dat ze iedereen onnoemelijk dankbaar is.

Het initiatief komt van beenhouwerij Vangramberen en Danshuis Boutersem. “Maar de eer is aan de talloze vrijwilligers en bezoekers van deze benefiet”, zegt Nele Craninckx van het danshuis. “Het verbaast ons hoeveel mensen zijn ingegaan op onze oproep. In drie weken tijd is deze benefiet op poten gezet. De deelnemende handelaars vragen geen onkostenvergoeding. Alle diensten en alle koopwaar gaan volledig naar Lola.”

“We hebben het initiatief in goed overleg met de ouders georganiseerd”, vervolgt Nele. “Ze waren bijna sprakeloos door de proportie die het feest heeft aangenomen.”

Naast catering en muziek waren er onder meer een tombola, een sportpronostiek, een markt met verschillende spullen, virtual-realityspelen, springkastelen en een kapper. Iedereen hielp op zijn manier.

Vrolijk liedje voor Lola

Burgemeester Sarah Boon (SP.A) toont trots haar nagels, die ze voor enkele bonnetjes heeft laten lakken. “Boutersem is een kleine gemeente van minder dan achtduizend inwoners”, zegt ze. “We vormen een hechte gemeenschap. De familie van Lola is hier graag gezien en iedereen draagt zijn of haar steentje bij om haar te steunen.”

Koen Paredis, kleuterleider en muzikant, was ook van de partij. Hij bracht speciaal een nummer voor Lola en alle Chiroleden zongen luidkeels mee. “De organisatie had me gevraagd om samen met hen een nummer te schrijven”, zegt Koen. “We zijn voor een oppeppend liedje gegaan, om Lola zo een hart onder de riem te steken.”

INFO

Wie mee de familie wil helpen, kan nog steeds een bijdrage storten op Boutersem vecht voor Lola, BE02 7360 5153 3740.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen