Vijftien jaar nadat jongeren als volwassenen berecht zijn, lopen de meesten onder hen nog steeds veroordelingen op - vaak voor feiten met geweld.
Volledig scherm
Vijftien jaar nadat jongeren als volwassenen berecht zijn, lopen de meesten onder hen nog steeds veroordelingen op - vaak voor feiten met geweld. © Thinkstock

"Jongeren die zware feiten gepleegd hebben als volwassenen berechten heeft niet het gewenste effect"

Vijftien jaar nadat jongeren als volwassenen berecht zijn, lopen de meesten onder hen nog steeds veroordelingen op - vaak voor feiten met geweld. Dat blijkt uit een doctoraatsonderzoek van Yana Jaspers (VUB), waarover De Standaard vandaag schrijft.

25 reacties

  • William Van den Berghe

    6 jaar geleden
    't Zal aangeboren zijn zeker ?
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Dat hebben destijds alle psychologen, sociologen en criminologen al voorspelt. Zolang we gevangenen niet voorbereiden op hun terugkeer in de samenleving zal het merendeel ervan crimineel blijven. Een straf mag best zwaar zijn maar niet uitsluitend 'wraak'. Een gevangene mag niet vrijkomen met meer haat tegen de maatschappij dan voorheen.
  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Dat klopt, want volwassenen gaan sowieso vrijuit of maximum 10 jaar zitten.
  • Albert Hendrix

    6 jaar geleden
    Wat voor een stom onderzoek is dat ,dat betekend gewoon dat ze niet streng genoeg gestraft zijn en dat de gevangenissen precies vakantiekampen zijn.De meeste van die snotneuzen veranderen toch nooit ,het zijn gewoon van kleins af al criminelen
  • Iwan xxxxx

    6 jaar geleden
    wie betaalde dat onderzoek Geens ?