N-VA-voorzitter Bart De Wever en de toplui uit zijn partij op de verkiezingsavond van 2014.
Volledig scherm
N-VA-voorzitter Bart De Wever en de toplui uit zijn partij op de verkiezingsavond van 2014. © EPA

N-VA wil van 14 oktober springplank naar 2019 maken

In 2012 forceerde N-VA voor het eerst een doorbraak naar de gemeenteraden en schepencolleges. Zes jaar later wil de machtigste partij van Vlaanderen haar lokale verankering uitbouwen en marktleider CD&V naar de kroon steken. Alle ogen zullen in oktober gericht zijn op Antwerpen, waar burgemeester en voorzitter Bart De Wever de dominantie van de Vlaams-nationalisten in de verf moet zetten. Het zou voor de partij de ideale springplank naar de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen van mei volgend jaar zijn.

238 reacties

  • Koen Vranken

    6 jaar geleden
    Als nva Nic bijwint in de gemeenten, dan zeg ik arm België, ze brengen er niks van terecht. Tis gewoon erger geworden met nva in de meerderheid.
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Ze zullen er moeten niet moeten gebruiken,want er zit memel in !
  • Suzanne Wouters

    6 jaar geleden
    Geen enkele partij kan voluit zijn programma uitvoeren gezien oppositie, gewoon elkaar dwarsliggen in plaats van samen te streven naar verbetering. Men kan nu zeuren over de belasting (balen ook) maar ik wil niet als Griekenland eindigen. De buikriem moet jammer genoeg aangehaald worden. Volgende besparingen zouden wel mogen starten bij politiekers, zij horen het voorbeeld te geven en zelf achter hun beslissing te staan.
  • Argia Kartuizer

    6 jaar geleden
    De hele politieke agenda zal draaien om het federale niveau, en de gemeenteraadsverkiezingen zullen er de voorbode van zijn. Ik ga niet stemmen op een partij zoals NVA die mij niets gebracht heeft, niet gemeentelijk niet federaal nu niet, morgen niet, nooit meer.
  • Max Illens

    6 jaar geleden
    Tom Faes, de instroom van migranten is overzl in Europa gestegen wegens de oorlogen aldaar. Gelukkig hebben we Theo Francken die er tracht wat aan te doen, al wordt hij steeds weer gesabotteerd door de migrantenvrienden van sp.a, groen en cd&v. Ook op veiligheid , economie en renovatie van steden doet NVA een uitstekende job.