Vitrine van chique interieurzaak in Antwerpen doorzeefd met twintig kogels van zwaar kaliber

© rr

Op de Vlaamsekaai in Antwerpen is een vitrine van een interieurarchitect beschoten. De politie werd maandagochtend gecontacteerd voor een inbraak, ter plaatse bleek dat de etalage van de zaak doorzeefd was met twintig kogels, vermoedelijk van zwaar kaliber. De straat is afgezet en het onderzoek loopt.

sare,tg

De geviseerde interieurarchitect, Dennis T., is geen onbekende voor het gerecht. Met zijn zaak deed hij een deel van de inrichting van de nieuwe tribune 1 van het Bosuilstadion van R. Antwerp F.C.. Maar T. werd ook verhoord in het dossier rond een aanval van RAFC-bussen op de supportersbussen van rivaal Beerschot Wilrijk in augustus van vorig jaar.

Hij werd in dat dossier niet vervolgd maar kreeg achteraf verwijten binnen de harde kern van Antwerp dat hij belastende verklaringen over andere supporters had afgelegd. Die harde kern hing vorig jaar tijdens de derby tegen Beerschot Wilrijk nog een spandoek op waarmee ze T. als een ‘snitch’ - een verrader - benoemden. Toch lijkt het volgens de eerste informatie erg onwaarschijnlijk dat de schietpartij rechtstreeks aan dat dossier gerelateerd is.

T. werd ook gearresteerd in het dossier rond de zogenaamde freefights tussen hooligans: ‘supporters’ van verschillende voetbalclubs bleken op gezette tijdstippen af te spreken om elkaar te bekampen. Hij zat tijdens dat onderzoek een tijd in de gevangenis van Mechelen.

Het parket van Antwerpen is een onderzoek gestart.

“De eigenaar van een interieurzaak had maandagochtend rond 8 uur de politie gebeld voor een inbraakmelding. Ter plaatse bleek dat de raam van de zaak vernield was door 20 kogelinslagen. Ook in de muur naast de etalage vonden speurders nog eens 5 kogelinslagen. Het onderzoek naar dader(s) en motief wordt gevoerd door de lokale recherche”, zegt de woordvoerder van het Antwerpse parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen