De Boeing 747.
Volledig scherm
De Boeing 747. © EPA

Waarom begint en eindigt elk Boeing-vliegtuig met het cijfer 7?

Het beroemdste vliegtuig ter wereld, de Boeing 747, vierde dit weekend zijn 50ste verjaardag. Op 30 september 1968 rolde de eerste 747-100 van de band in de assemblagehal in Everett, nabij Seattle. Het vliegtuig was het eerste van meer dan 1.500 die in al die jaren geproduceerd werden, maar wordt de laatste jaren stelselmatig vervangen door zuinigere modellen als de 777 en 787. Maar waarom begint elk Boeing-vliegtuig eigenlijk met het cijfer 7?

6 reacties

  • Mich Vanderhoydonck

    6 jaar geleden
    Dank zij Europese Unie is er nu gezonde concurrentie mogelijk via Airbus ,goed voor onze werkgelegenheid . Hélaas blijft Ryanair enkel Boeings kopen
  • Melanie Degucht

    6 jaar geleden
    Een nul midden in een getal is toch voorbehouden aan Peugeot, als ik het goed voorheb heeft Porche ooit zijn 901 moeten vervangen door 911.
  • Thomas Buick

    6 jaar geleden
    De Y2 vliegt al en is de 787.
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    Begin 1978 vloog ik van Frankfurt naar Hong-Kong met een 747 van Lufthansa. We waren met minder passagiers, 11 om juist te zijn, dan bemanningsleden. Ik wist toen nog niet dat de Rote Armee Fraction ermee gedreigd had alle Lufthansa vliegtuigen uit de lucht te blazen. De bemanning vroeg ons om vooraan plaats te nemen en we konden lopen, gaan staan en zitten waar we wilden, om nooit te vergeten.
  • Frederik Boogaerts

    6 jaar geleden
    En wat zijn we hier mee? Juist NIKS dus!!!!!!