Cabinepersoneel en piloten van Ryanair staakten afgelopen vrijdag op Eindhoven Airport voor betere arbeidsomstandigheden en meer loon. Ook riepen ze de Ierse prijsvechter op de lokale wet en regelgeving toe te passen.
Volledig scherm
Cabinepersoneel en piloten van Ryanair staakten afgelopen vrijdag op Eindhoven Airport voor betere arbeidsomstandigheden en meer loon. Ook riepen ze de Ierse prijsvechter op de lokale wet en regelgeving toe te passen. © ANP

Ryanair gebruikt vanaf november niet langer luchthaven Eindhoven

Ryanair wil begin november stoppen met vluchten van en naar Eindhoven Airport, de luchthaven op zo'n dik half uurtje rijden van Turnhout. De Ierse prijsvechter wil deze vluchten voortaan vanuit andere luchthavens afhandelen. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de circa 50 piloten en het 150 man tellende cabinepersoneel dat is gestationeerd in Eindhoven. Op vrijdag legde het Ryanairpersoneel - net zoals in Zaventem en Charleroi - nog het werk neer.

45 reacties

  • peter maas

    6 jaar geleden
    Geen probleem,dan nemen we daar Transavia wel. Blijft goedkoper om te vliegen en je auto daar laten staan dan eender waar in Belgie.
  • Ken Huysmans

    6 jaar geleden
    Vakbonden... *zucht*
  • Wim Hellemans

    6 jaar geleden
    allemaal de schuld van degene die wel de "show" van vakantie willen maar niet ervoor willen betalen, maar owé als dochter/zoonlief onder slechte arbeidsomstandigheden moet werken, dan is t klagen & zagen dat de klok slaat.
  • Norma Campomizzi

    6 jaar geleden
    Charleroi kun je wel nog boeken hoor.
  • Norma Campomizzi

    6 jaar geleden
    Er staat wel duidelijk dat ze willen stoppen met vluchten van en naar Eindhoven!