VISTA! met Stijn Stijnen: "Tussen de regels liet Hein verstaan dat de fans van Club beter zijn dan die van Anderlecht. Een strijd die hij niet kan winnen"

  1. Onze chef voetbal: “Ik vind Thorup een beetje haaks staan op het DNA van AA Gent”
    VISTA!

    Onze chef voetbal: “Ik vind Thorup een beetje haaks staan op het DNA van AA Gent”

    “AA Gent hoort een drama te zijn, geen blije selfie”, schreef Stephan Keygnaert onlangs. Onze chef voetbal verduidelijkt in de VISTA!-studio: “Ik verwijs dan altijd naar de twee fetisjtrainers van de voorzitter: Vanhaezebrouck en Preud’homme, waar de voorzitter een goede persoonlijke band mee had. En dat waren twee trainers die de club in beweging brachten, op zichzelf door wie ze waren en hoe ze zich gedroegen. Nu heeft Gent gekozen voor Thorup, die een goede trainer is en goede veldtrainingen geeft. Dat hoor je van alle spelers. Maar hij heeft niet wat Preud’homme en Vanhaezebrouck hadden: heel die club kunnen enthousiasmeren. Ik vind hem een beetje haaks staan op het DNA van AA Gent.”
  2. VISTA! met Gilles De Bilde en Marc Degryse: “Een jaar geleden leek Coucke wel ‘God de vader’, nu willen de supporters hem al niet meer”
    VISTA!

    VISTA! met Gilles De Bilde en Marc Degryse: “Een jaar geleden leek Coucke wel ‘God de vader’, nu willen de supporters hem al niet meer”

    Hét gespreksonderwerp van VISTA!, onze voetbalwebcast in samenwerking met Proximus Sports, was uiteraard de malaise bij Anderlecht. De Brusselaars begonnen met drie nederlagen aan play-off 1 en dreigen voor het eerst in 55 jaar naast Europees voetbal te grijpen. Ex-Anderlecht-spelers Marc Degryse en Gilles De Bilden lieten hun licht schijnen over de moeilijke situatie bij paars-wit.
  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. De Condé over nuchtere Genkse spelersgroep: “Soms is er iets te weinig enthousiasme”
    VISTA!

    De Condé over nuchtere Genkse spelers­groep: “Soms is er iets te weinig enthousias­me”

    Na de overtuigende zege op Sclessin (1-3) zorgde de Genkse spelersgroep voor een feestje in de kleedkamer. In VISTA! ging Dimitri de Condé, technisch directeur van de competitieleider, daar dieper op in. “Ik was er niet bij, want ik stond buiten. Maar het zou me niet verwonderen. Het gebeurt nochtans niet veel bij deze groep. Soms is er iets te weinig enthousiasme (lacht). Maar tegen Brugge was er ook al een feestje en nu weer, dus de sfeer zit goed. De neuzen staan in dezelfde richting. Het is een heel nuchtere groep - jongens die heel ‘down to earth’ zijn. Er zitten ook wel wat Scandinaviërs tussen, die van nature uit al wat koeler zijn.”