Een extreemrechtse betoging in de stad Chemnitz in Saksen. Foto uit  mei 2018.
Volledig scherm
Een extreemrechtse betoging in de stad Chemnitz in Saksen. Foto uit mei 2018. © EPA

Populisme wint aan populariteit in Duitsland

BuitenlandSteeds meer Duitsers zijn gewonnen voor populisme en zijn ontgoocheld in de democratie. Dat blijkt vandaag uit een onderzoek, uitgevoerd tussen mei en juni door de Duitse enquêteur Infratest dimap bij 3.427 Duitsers op vraag van de Bertelsmann Foundation. 

30 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Overal in ons Fort Europa worden mensen bewust van wat er werkelijk gaande is en dat valt niet meer te stuiten.
  • Luc Van den Bulcke

    6 jaar geleden
    Grenzen dicht en criminelen en profiteurs eruit en dan zal het rustig worden! Wij worden verraden door onze eigen politici!
  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    Populisme en democratie hebben volgens mij heel wat raakpunten.
  • Lucien Mertens

    6 jaar geleden
    En dat is enkel maar te danken aan het linkse extremisme.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Waarom luistert men eens niet naar die mensen of zijn die plots allemaal racist en is dat de makkelijkste oplossing om niet de confrontatie te moeten aangaan of wacht men tot de geschiedenis zich herhaalt ?
  1. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”