Jeremy Hunt bij zijn toespraak op het congres gisteren.
Volledig scherm
Jeremy Hunt bij zijn toespraak op het congres gisteren. © Photo News

Britse minister onder vuur voor vergelijking tussen Europese Unie en Sovjet-Unie: "Beter eens geschiedenisboek lezen"

BrexitDe EU lijkt steeds meer op de Sovjet-Unie en wil landen die uit de club willen stappen, met opzet straffen. Die straffe vergelijking van de Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt lokt heel wat verontwaardiging uit in diplomatieke kringen, en niet in het minst bij voormalige Oostblok-landen die pas in de jaren 90 hun onafhankelijkheid konden terugwinnen. Ook de Europese Commissie is 'not amused'. 

24 reacties

  • Michael Van Acker

    6 jaar geleden
    Hunt heeft gelijk. Juncker heeft wat beslissingrecht maar Merkel bepaalt dr koers. Verkozenen worden vet betaald om 'geen eigen inbreng' te hebben. En straks komt aedogan erbij zonder dat wij als burger enige inspraak krijgen.
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    En of de Britten zoveel Beter zijn ? Hoe sneller we van die Britten af zijn hoe beter ! En Democratie Bestaat nergens en het Heeft Ook nooit bestaan dan in de Gedachten van de Oude Grieken ... Al Eeuwen leven we in een Plutocratie het zijn altijd al de Rijken geweest die beslissen over al de rest ! De Politici zitten in de zak van de Rijken en Hun ondernemingen , zij bepalen Alles !!
  • Louis Verdonck

    6 jaar geleden
    En de simplismen onder de lezers zullen dit natuurlijk volop beamen, terwijl ze waarschijnlijk zelfs niet weten wat de Sovjet Unie ooit is geweest.
  • Lilly Daems

    6 jaar geleden
    Dan toch ene die het DURFT te zeggen hoe de vork in de steel zit !
  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    Tja, een kat in het nauw maakt rare sprongen.