Koning Filip en koningin Mathilde openen in Wenen grote Breugeltentoonstelling

door
Belga
Leestijd 1 min.

Koning Filip en koningin Mathilde zijn vandaag naar Oostenrijk afgereisd voor een eendagsbezoek aan Wenen. Ze openen er vanavond rond 19 uur een grote Breugeltentoonstelling in het Kunsthistorisches Museum. Rond 12.30 uur was er een officiële ontvangst, met een militaire ceremonie, aan het keizerlijke paleis Hofburg, door president Alexander Van der Bellen en zijn echtgenote, Doris Schmidauer. Het viertal sprak er kort met elkaar. Na de middag brengen koning Filip en koningin Mathilde een bezoek aan het stadhuis en via een wandeling door het park, gaat het dan naar de nationale bibliotheek.

Hoogtepunt van de eendagstrip naar Wenen is ongetwijfeld het bezoek aan en de opening van de grote tentoonstelling rond het werk van Pieter Bruegel de Oudere (circa 1525/30-1569). Het is de grootste Breugeltentoonstelling ooit. Blikvangers zijn 'De Kruisdraging', 'De Hooioogst', 'Zeeslag in de baai van Napels', 'Twee geketende apen', 'De Triomf van de Dood', 'Dulle Griet', 'De Toren van Babel', 'De aanbidding van de Koningen in de Sneeuw' en 'De Aanbidding van de Koningen'.

De koning en de koningin zullen eerst rondgeleid worden op de tentoonstelling en daarna volgt er de officiële opening door ons vorstenpaar en Oostenrijks president Van der Bellen en zijn echtgenote. Koning Filip zal er ook een toespraak houden.

Morgen opent de expo voor het grote publiek. Ze loopt nog tot 13 januari.

Bron: Belga