EPA
Volledig scherm
© EPA

"Toestand op Sulawesi is verschrikkelijk", Consortium 12-12 start inzamelactie

Aardbeving"De toestand op Sulawesi is heel erg. De schade is groot, onder het puin liggen waarschijnlijk nog veel mensen en de overlevenden hebben honger. Ze gaan naar de winkels om voedsel te stelen. Enkel zo kunnen ze overleven." Dat zegt Ferry Rangi, een contactpersoon van de Nederlandse hulporganisatie Cordaid. De Belgische hulporganisaties van het Consortium 12-12 starten een gezamenlijke inzamelactie voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami.

58 reacties

  • Marlou Hoorn

    6 jaar geleden
    In plaats van bijv naar dure kapper te gaan of zoetwaren te kopen, kun je wat je uitspaart toch doneren. Dat is ook bewust omgaan met het leed elders. Natuurlijk moeten organisaties die geld ontvangen dit goed besteden aan de slachtoffers voor water, voedsel, medicijnen, wederopbouw etc. Ga er maar aanstaan.. als iedereen helpt kan t lukken en kunnen kinderen weer naar school etc.
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    en door het gesjoemel en de leugens van de vele ngo's en de plaatstelijke gezagdragers + het daaruit voortvloeiende wantrouwen, kunnen deze mensen niet anders dan creperen.
  • Serge Stevens

    6 jaar geleden
    Sorry gasten , maar er blijft teveel aan de handen plakken van de zogezegde NGO's ...
  • anni degraeve

    6 jaar geleden
    Van mij ook : geen éne euro cent, dollar cent enz... Moet aan mezelf denken.
  • Eddy Borremans

    6 jaar geleden
    Ik zou maar al te graag iets geven als ik met 100 procent zekerheid wist dat mijn geld ook degelijk werd gespendeerd en niet op vijf plaatsen bleef plakken om vervolgens voor een klein gedeelte toe te komen.