© rr

Coolblue in Wilrijk viert nu al kerstfeestje

Vrijdag heeft het personeel van Coolblue in Wilrijk al een kerstfeest. “In december hebben we het daar te druk voor, maar we willen niemand een feestje ontzeggen”, zegt manager Matthias De Clercq.

mf

Met kerstbomen, kerstlichtjes, kerstjingles en zelfs nepsneeuw wordt vrijdag al een kerstfeest georganiseerd voor het personeel van Coolblue. In Wilrijk zit een winkel met daarboven de klantendienst van het bedrijf. In de winkel zelf zal er niets te zien zijn van de kerstsfeer, maar achter de schermen klinkt jingle bells en staan collega’s met kerstmutsen op gezellig samen.

“Het zal echt als kerst aanvoelen”, zegt manager van Cool­blue België Matthias De Clercq. “We doen dit niet als stunt, maar echt omdat we nu nog tijd hebben voor feestjes. Als Kerstmis nadert, gaat iedereen op zoek naar cadeaus en is het alle hens aan dek.”

Vorig jaar was het de eerste keer dat kerst al in oktober viel voor het personeel van Coolblue, dat vooral elektronische apparatuur verkoopt. De Clercq: “Toen ik vorig jaar op het kantoor binnenkwam tijdens het kerstfeestje, dacht ik eerst ook: wat is dit? Maar eigenlijk is het gewoon heel gezellig.”

De personeelsleden kunnen niet allemaal tegelijk weg, dus loopt het feestje de hele dag door, zodat de klanten er niets van merken. Alcohol wordt er niet geschonken, omdat de mensen erna ook nog aan de slag moeten.

In Rotterdam, waar Coolblue vorige week al een kerstfeestje hield, werd het werk van de logistieke afdeling stilgelegd, om dan na het feestje de decemberdrukte al even te voelen en knelpunten te detecteren en te verhelpen. In Wilrijk zit geen logistieke afdeling, dus daar was dat niet nodig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER