Jean-Louis Coppers verloor zijn zoon Benoit (rechts) aan zelfdoding.
Volledig scherm
Jean-Louis Coppers verloor zijn zoon Benoit (rechts) aan zelfdoding. © Arthur/RV

Gentse vader verliest zoon (22) aan zelfdoding en nu wil hij er alles aan doen om anderen hetzelfde lot te besparen

Binnenland“Iedereen gaat op zijn eigen manier om met verdriet. Bij mij is dat door iets te doen.” Dat zegt de Gentse Jean-Louis Coppers. Hij verloor zijn zoon Benoit (22) bijna drie jaar geleden toen die onverwachts uit het leven stapte. Daarop richtte hij een vzw op die het ene project na het andere lanceert om zelfdoding onder de aandacht te brengen, zodat anderen het lot bespaard blijft dat hij zelf moest ondergaan. Het recentste: een app die hij met studenten van HoGent ontwierp en die mensen naar de juiste hulpverlening moet doorsturen.

33 reacties

  • Christa Janssen

    6 jaar geleden
    Prachtig initiatief wij hebben hetzelfde meegemaakt onze zoon is ook uit het leven gestapt op 18jarige leeftijd op18/10/2015, niks nagelaten,... Daarom is het zo belangrijk om toch het verschil te kunnen maken zodat het toch niet voor niks heeft moeten gebeuren. Mensen die hier slecht op reageren weten niet hoe het is om elke dag wakker te worden zonder je kind.Voor elk probleem is er een oplossing die beter is dan uit het leven te stappen.
  • Marc Van Orshaegen

    6 jaar geleden
    laat iedereen eens kiezen hoe hij deze rotte wereld verlaat, velen van de club van 27 hebben het tijdig begrepen,en natuurlijk heeft iedereen weer geld geroken in de ideeën van een ander........waaronder ook onze corrupte regering
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Veel succes gewenst aan de moedige vader.
  • Jaak Meyers

    6 jaar geleden
    De maatschappij is ziek, doodziek. En we beseffen het niet of zijn te laf om er iets aan te doen. En zwijg me over de bekwaamheid van psychologen en psychiaters. Die zijn meestal nog zieker dan hun patiënten. 60 euro voor 40 minuutjes bij een psycholoog en je ziet er geen cent van terug. Vind u dit normaal? Verdomde geldwolven. De meesten doen het gewoon voor de centen. Hard werken hoor, in een stoel zitten en af en toe eens knikken.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Men ontwikkelt een app voor hulp? Een app waar jongeren met financiële problemen geen toegang toe hebben? En dan klagen en zagen dat jongeren niet meer kunnen praten? Hulpverlening is best gediend met dialoog. Eenzaamheid hoeft niet te leiden tot een abonnement bij de psychiater maar kan evengoed verholpen worden door begeleiding tot 'durven aanmelden in een sportclub'.