Dit elektrische toeristentreintje wordt vanaf nu in het Nederlandse Oudewater (provincie Utrecht) ook ingezet voor het vervoer van kinderen. De trein vervangt de stint, de elektrische bolderkar die in nasleep van het dodelijke treinongeluk in Oss niet langer is toegelaten op de Nederlandse openbare weg.
Volledig scherm
Dit elektrische toeristentreintje wordt vanaf nu in het Nederlandse Oudewater (provincie Utrecht) ook ingezet voor het vervoer van kinderen. De trein vervangt de stint, de elektrische bolderkar die in nasleep van het dodelijke treinongeluk in Oss niet langer is toegelaten op de Nederlandse openbare weg. © Pim Mul

Zelfs een toeristentreintje wordt ingezet als alternatief voor de stint

Nu de elektrische stint-bolderkarren in Nederland niet meer op de openbare weg mogen, moeten kinderdagverblijven snel op zoek naar alternatieve vervoersmiddelen. Bakfietsen, taxibusjes, gewone bolderkarren en zelfs een treintje.  "We improviseren ons suf". Ook in ons land wordt de stint voorlopig niet meer gebruikt.

8 reacties

  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    weer nét als vroeger aan het handje van mama te voet naar het klasje in het buurtschooltje.Heerlijk...Verplicht in deze hectische wereld niet dat kinderen op 3 jaar al naar school "moeten" Ik heb thuis veel kunnen spelen en leren... Men wil enkel "jobs" creëren.
  • Jan Corneel

    6 jaar geleden
    Als we alle voertuigen waar ooit een dodelijk ongeval mee gebeurde van de baan halen, dan zijn er geen files meer....
  • Jan Vanachter

    6 jaar geleden
    Dat de stints herbekeken worden en met wat aanpassingen zijn deze mogelijks nog goed terug te gebruiken.
  • Eddy van Dorst

    6 jaar geleden
    @Marc Statham Deze treintjes hebben geen aanhangwagen Is natuurlijk een beetje langer.Ik denk dat ze gewoon pech hebben gehad met de stint ziet er toch veilig uit alleen de snelhuid dat ze kunnen halen vindt ik iets te hoog.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    En daar kunnen geen ongelukken mee gebeuren zeker ? zo een treintje met aanhanger is 4 x zolang dan een stint, dus nog veel gevaarlijker om de sporen mee over te rijden.