De kerncentrale in Tihange.
Volledig scherm
De kerncentrale in Tihange. © Bart Leye

FANC geeft toe dat controle op beton kerncentrales beter moet

Binnenland"Het is duidelijk dat de verouderende kerninstallaties beter opgevolgd hadden moeten worden." Dat heeft Frank Hardeman - directeur-generaal van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) - in de Kamer gezegd over de betonproblemen die de kerncentrales in Doel en Tihange teisteren. 

11 reacties

  • dirk de smet

    6 jaar geleden
    jajaja dat komt wel al het te laat zal zijn ,we staan niet veel verder dan de russen geloof mij maar,zeker als je kijkt naar de regering en zijn beleid kan je zien we niet ver van het communisme staat,proficiat heren ,de volgende kiezing zal het veeeeeeeeeeeeeeel minder worden
  • Ronny Demeyere

    6 jaar geleden
    Ze hebben het niet gecontroleerd maar ze weten dat er nooit gevaar is geweest. Denken die nu echt zoals de politici dat we oerdom of onnozel zijn? Misschien hebben ze zelfs gelijk want ze kunnen ons bedriegen en wetende dat we weten dat ze ons bedriegen en met hun bedrog gewoon wegkomen.
  • Julien Cuypers

    6 jaar geleden
    Hier zie je nog maar eens hoe corrupt Belgie is. Met de burgers zitten ze juist niks in, die hun levens zijn waardeloos. Wat telt aan de top in Belgie en Europa is geld en macht.
  • Jan Peeters

    6 jaar geleden
    Verslagen van twintig jaar geleden inkijken, hoe zit het met die haarscheurtjes waar indertijd overgesprongen werd, niet meer te vinden zeker of zijn ze al zo groot dat er een konijn doorheen kan, er is daar iets serieus mis, misschien beter een inspectie door onafhankelijke uit het buitenland laten doen.
  • heinz wolf

    6 jaar geleden
    Dus, wie heeft hier gefaald? En wie zit nu met de gebakken peren en wie moet het gelag betalen?