Het ontslag van Gérard Collomb is de zoveelste opdoffer voor president Macron, die zwak scoort in de politieke peilingen.
Volledig scherm
Het ontslag van Gérard Collomb is de zoveelste opdoffer voor president Macron, die zwak scoort in de politieke peilingen. © AFP

Macron aanvaardt dan toch ontslag van minister van Binnenlandse Zaken

De Franse president Emmanuel Macron heeft het ontslag van zijn minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb aanvaard. Eerder weigerde Macron diens verzoek om de regering te verlaten nog. Dat meldt AFP.

3 reacties

  • mark germanus

    6 jaar geleden
    Die Collomb heeft gelijk, die ziet dat het misloopt met Macron en kiest al voor een ander zeker jobke, en de president hij doet toch zijn eigen goesting en zal zeker geen tweede termijn hebben !Arm Frankrijk ,ze moesten hem ook hebben ,he !
  • Thijs Rudy

    6 jaar geleden
    Als je na gaat wie zijn verkiezing tot president mee gesponsord hebben, dan zijn het wel de moskee bouwers en het grootkapitaal, dus daar moet hij nu iets voor terug doen. Voor wat hoort wat ook is dat totaal in het nadeel van de Franse bevolking.
  • Jan Mulders

    6 jaar geleden
    Dat Macron maar snel van het politieke toneel verdwijnt, hij blijkt alleen vrienden te hebben bij allochtonen. Het is dan ook een ex-socialist, die op economisch vlak ultraliberaal is.