© Michael Kors

Slim shoppen: deze accessoires passen bij elke outfit

De juiste accessoires kunnen je stijlvolle outfit compleet maken. Cognac, metallic of nude…Deze accessoires passen bij elke outfit!

cityfashion

Cognac

Een van de gemakkelijkste najaarskleuren om te combineren? Cognac! Zowel met klassieke kleuren als grijs, zwart of donkerblauw als met een opvallende streepjes- of luipaardprint vallen accessoires in deze trendkleur moeiteloos te combineren.

Metallic

Zilver, goud of roségoud kan van elke neutrale outfit een stijlvolle look maken. Probeer metallics te beperken tot één accessoire, anders lijkt het geheel iets te rommelig. Tip: dit jaar zagen we vooral gekleurde metallic accessoires op de catwalk. Het proberen waard, toch?

Nude

Het is geen modefabeltje dat huidkleurige accessoires bij alles (ja, echt alles) passen. In combinatie met zwart, wit, jeans of net felle kleuren…Geen enkele kleur is zo neutraal en daarom zo gemakkelijk te dragen. Wist je trouwens dat nudekleurige schoenen je benen instant slanker maken?

Met deze tips zijn je enkellaarsjes klaar voor het nieuwe seizoen

© Dani Vivanco

Het najaar is bijna in het land, tijd om je herfstgarderobe inclusief enkellaarsjes boven te halen. Met de juiste verzorging haal je die laatste in geen tijd uit hun winterslaap!

Lederen enkellaarsjes

Of je nu een paar nieuwe enkellaarsjes hebt die je voor de eerste keer gaat dragen, of een paar dat je na een lange tijd opnieuw gaat dragen: laat je laarsjes altijd eerst een paar uur rechtop staan zodat ze (terug) volledig in vorm komen. Best vul je ze eerst op met wat krantenpapier, zo komen ze het makkelijkst (terug) in vorm.

Heb je je enkellaarsjes nog niet gepoetst? Ga dan niet alleen de plekjes te lijf met je poetsdoek, maar maak je laarsjes een beetje nat over heel het oppervlak om kringen te vermijden. Laat je schoenen vervolgens binnen drogen en spuit ze daarna in met een water-en vuilafstotende spray specifiek voor lederen schoenen.

Suède enkellaarsjes

Vuile suède enkellaarsjes? Borstel eerst met een aangepast suèdeborsteltje in de richting van je hak om komaf te maken met stof en oppervlakkige vlekken. Zodra het oppervlakkige vuil weg is, neem je een fijn doekje of wattenschijfje met een flinke dosis micellair water, dat trekt het resterende vuil letterlijk uit je schoenen. Nog vlekken? Houd je schoenen boven kokend water zodat de stoom het vuil kan los krijgen en wrijf het daarna af met een lichtjes vochtige doek. Spuit je enkellaarsjes nadien terug in met een waterafstotende spray.

Enkellaarsjes uit lakleer

Ook je enkellaarsjes uit lakleer geef je best een onderhoudsbeurt vooraleer je ze gaat dragen. Lakleer heeft de neiging om nogal hard aan te voelen, dus steek zeker wat krantenpapier of zakdoekjes in je laarsjes om ze minder stijf te maken. Last van harnekkige vlekken? Dep een beetje melk op je schoenen, dat verwijdert vlekken en zorgt voor een nieuw glanslaagje. Spuit ze vervolgens in om ze te beschermen tegen vocht en vuil met een aangepaste spray voor lakleer.

Deze kledingstukken doen je ouder lijken

© Unsplash

Dat je op je vijftigste geen minijurkje meer hoeft te dragen, spreekt voor zich. Maar omgekeerd wil je ook geen kleding dragen die je ouder doet lijken. Haal deze 'boosdoeners' alvast uit je garderobe!

1. Blouses met een strik(kraag)

Blouses met een strik verouderen volgens celebrity styliste Anita Patrickson altijd. Ook als je een grote(re) boezem hebt, laat je een verzwarend onderdeel als een strik best achterwege. Tenzij je het op een poepchique manier kan stylen, kies je dus beter voor deze types blouses:

2. Jurkjes zonder mouwen tot op de knie

Een klassiek model, maar niet waar je naar op zoek bent als je er jonger wilt uitzien. Vrouwen in de twintig en dertig kiezen daarom beter voor een leuk topje, gecombineerd met een plissérok tot onder de knie of een kokerrok tot op de knie. Accentueer je taille met een fijn riempje.

3. Korte cardigans

Korte cardigans zijn sowieso geen goede keuze als je iets bredere heupen hebt en volgens Patrickson laat je ze eveneens beter links liggen als je je wat jonger wilt kleden. Kies in de plaats voor een model dat tot net onder je heup valt of voor een iets langer exemplaar tot boven je knie. Gecombineerd met een jeans en een paar stoere enkellaarsjes herleid je hun bomma-potentieel tot nul.

4. Oorbellen met parels of diamantjes

Voor je veertigste zijn oorbellen met parels of diamantjes - ongeacht of ze echt of vals zijn - volgens Patrickson géén optie. Of toch niet als je ze voor een alledaagse werkdag draagt. In plaats daarvan opteer je beter voor statement oorbellen die je outfit meteen wat extra pit geven!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer