Leden van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.
Volledig scherm
Leden van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. © anp

Internationaal Gerechtshof veroordeelt opgelegde sancties van VS: "Kunnen gezondheid en leven van Iraanse bevolking ernstig schaden"

Het Internationaal Gerechtshof (ICC), het hoogste rechtsorgaan binnen de Verenigde Naties, heeft de Verenigde Staten opgedragen om een einde te maken aan de sancties ten aanzien van Iran. Die zouden een impact hebben op de humanitaire hulp en burgerluchtvaart. 

6 reacties

  • Emile De Smedt

    6 jaar geleden
    Internationaal gerechtshof bezord voor de heren in Iran.Niet bezorgd voor veroordelingen van meisjes en terchtstellingen.Het stelletje tabbaarddragers moeten bij blijven.Geen belerend vingertje vooralleer alles goed na te gaan.
  • Albert Hendrix

    6 jaar geleden
    Waarom ieder land moet voor zijn eigen kunnen zorgen waar waren ze toen Cuba geïsoleerd was toen sprak er niemand
  • marc Deglin

    6 jaar geleden
    er zouden meerd sancties tegen iran moeten komen , als je ziet hoe die daar de vrouwen behandelen , zie ander artikel : Zeinab was een kindbruid die zwaar mishandeld en verkracht werd. Nu is ze geëxecuteerd
  • Valentijn Jacobs

    6 jaar geleden
    Dus met andere woorden een land die zelfs hun eigen bevolking geen gelukkig en gezond leven kan geven, gelukkig hebben ze de islam , want alles is de wil van God en daar moet men zich bij neerleggen,
  • Filip Vanlaeken

    6 jaar geleden
    Weer een zinloos vehikel van de VN. Als er niet genoeg wisselstukken zijn, stop dan met vliegen. Als je medicijnen wil kopen, stop dan atoombommen te maken. Mag een land nog vrij zijn om zijn buitenlands beleid te voeren ? De VN, wie denken ze wel dat ze zijn ? Ze stoppen geen enkele genocide of oorlog, hebben Saudi Arabie in hun mensenrechten orgaan, dan ben je zelf een klucht ..